Klub šachistů, Říčany 1925

29. 3. 2019

Máme dva vicemistry ČR !

Mistrovství České republiky mládeže v šachu se letos hrálo opět v Koutech nad Desnou. Mistrovské tituly se udělují v kategoriích chlapců a děvčat do 16, 14, 12 a 10 let. Bojuje se nejenom o tituly, ale také o postupy na MS, ME.  V kategoriích chlapců hraje vždy 24 oprávněných finalistů dané kategorie. Soutěže dívek jsou otevřené pro všechny hráčky ČR. Popularita a výkonnost děvčat stále roste. Loňská rekordní účast byla překonána. Na start se postavilo celkem 129 děvčat. V doprovodných openech startovalo 103 šachistů. Za šachovnice zasedlo celkem 340 hráčů. Hrálo se na devět kol celkem osm dní. Pro rodiče účastníků a další šachisty, kteří se nemohou zúčastnit osobně, připravili pořadatelé ve spolupráci se Slovenským šachovým svazem a SK Slavia Orlová on-line přenos ze 136 šachovnic.

Účast říčanské mládeže byla velmi početná. V soutěži chlapců jsme měli čtyři zástupce, což je i pro nás historický rekord. Ve startovní listině děvčat se dalo nalézt pět našich dívek. A výsledky? Nad očekávání!  Posuďte sami:

H 10: 9. místo Jan Síleš 5 bodů

H 12: 2. místo Jáchym Němec 7 b , 8. místo Jáchym Šmolík 5 b., 11. místo Tobiáš Pressler 5 b.

D 12:  9. místo Laura Sehnoutková, 24. místo Veronika Myšková 4 b. celkem hrálo 38 hráček

D 14: 4. místo Monika Strnadová 6 b, 27. místo Lucie Glasbergová 3,5 body, celkem 34 hráček

D 16: 2 místo Kristýna Otrubová 6,5 b., celkem 19 hráček

 

Partie rozebíral a připravoval na další partii tandem trenérů Stanislav Stárek a Marek Otruba. Celkový výsledek je vynikající. V soutěžích chlapců jsme přivezli medaili po dlouhých 21 letech, kdy naposledy přivezl bronzovou medaili Miroslav Voráček v kategorii H 16.

 

Mistr republiky má právo si vybrat MS nebo ME. Mistrovství světa se hraje v Číně. Nechme se překvapit, kam odcestují naši svěřenci. ME se hraje na Slovensku.

Jaroslav Říha

 

Naše úspěšné hráče  můžete vidět v akci v úterý 1. 5. v KC Labuť, kdy pořádá náš klub Krajský přebor družstev do 12 let a budeme obhajovat prvenství a bojovat o postup na M ČR. Očekáváme více jak 20 šestičlenných. Vstup je volný a hrajeme od 9.00 hod. - 16.00 hod.

Akce je pořádaná za grantové podpory města Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena