Komunitní centrum Říčany, o. p. s.

6. 5. 2018

Osobní asistence pro seniory

a zdravotně postižené

Je pro vás obtížné obstarávání každodenních činností spojených s vašimi potřebami vzhledem k zdravotnímu znevýhodnění nebo věku?

Vnímáte, že ve vašem okolí někdo potřebuje pomoc při zajišťování domácí péče?

Komunitní centrum Říčany nabízí asistovanou domácí péči v rozsahu většiny úkonů, spojených s obstaráním každodenních záležitostí, které jsou nezbytné k důstojnému životu v domácím prostředí.

Osobní asistence je terénní sociální služba, která pomáhá osobám se sníženou soběstačností, ať už z důvodu vysokého věku nebo jakéhokoliv onemocnění, setrvat ve svém přirozeném prostředí.

Klientům zajišťujeme dovoz obědů, nákupy potravin, vyzvednutí léků, pomoc v domácnosti, pomoc s hygienou a v neposlední řadě také společnost formou doprovodu na procházkách, při návštěvách lékaře nebo vyřizování pochůzek.

Můžeme rovněž pomoci s vyřizováním úředních záležitostí a poskytnout vám nebo vašim blízkým společnost při rozhovorech a sdílení běžných starostí a radostí, které život přináší.

Službu je možné domluvit na předem stanovené pravidelné termíny nebo po předchozí domluvě i v nepravidelných časech podle potřeb klienta.

Naši vyškolení pracovníci v sociálních službách, mají mnoho odborných znalostí a zkušeností a jsou k dispozici občanům celého říčanského regionu ve všední dny od 7 do 22 hod. O víkendech a státních svátcích od 8 do 20 hod.

Na našich internetových stránkách www.kcricany.cz, naleznete popis služby, včetně dalších údajů o naší společnosti.

Veškeré podrobné informace o osobní asistenci vám poskytne vedoucí služby paní Kamila Šourková na tel. 604 522 625 nebo e-mailu asistence@kcricany.cz.

 

Sociálně aktivizační služby

pro rodiny s dětmi

Trápí vás starosti spojené s komunikací v rodině a rodinnými vztahy?

Jste rodič a potřebujete podpořit při výchově svých dětí?

Potřebujete stabilizovat rodinné finance? Jste na výchovu svých dětí sami?

Komunitní centrum Říčany nabízí sociálně aktivizační službu pro rodiny s dětmi v programu SPOLU DOMA - rodinná asistence. Posláním této služby je poskytování všestranné pomoci a podpory rodinám s dětmi v tíživých životních situacích. Tato služba je poskytována zdarma, v prostorách Komunitního centra nebo terénní formou přímo v rodině klienta. Ve výjimečných případech lze službu využít také anonymně.

Nejčastěji poskytujeme sociálně terapeutické poradenství rodinám v oblasti zlepšení komunikace a vzájemných vztahů, pomoc při výchově dětí či kontaktu se školou, doprovázení při jednáních na úřadech, stabilizaci bydlení nebo rodinného rozpočtu.

Při práci s klientem uplatňujeme partnerský, přístup s respektem k jeho aktuálním potřebám a individuálním možnostem.

V případě zájmu či dotazů se můžete obracet na telefonní číslo: 737 536 201 nebo na e-mail: spoludoma@kcricany.cz.

                                                               Martin Macháň

 

 

Komunitní centrum Říčany jako nezisková organizace děkuje za veškerou finanční podporu ze strany donátorů, soukromých osob i společností či státních institucí.

Pokud byste chtěli podpořit naši činnost, vážíme si jakéhokoli příspěvku, který pomůže stabilizovat náš rozpočet a dál se věnovat pomoci těm z nás, kteří ji ve své životní situaci potřebují.

Informace o možnostech podpory naleznete na našich internetových stránkách, nebo je rádi poskytneme, při osobním setkání, v sídle společnosti.

Veškeré informace o činnosti komunitního centra Říčany, aktuality, pracovní tým a kontakty naleznete na našich internetových stránkách: www.kcricany.cz.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena