Kulturní kalendář na červenec a srpen 2017

13. 6. 2017

Kulturní a sportovní kalendář akcí ve městě, Ladově kraji a okolí

do 20.8.   Podivuhodný pravěk - Výstava v Muzeu Říčany

1.7.          Saturnin - Úsměvný prvorepublikový příběh o svérázném sluhovi, upovídané tetě Kateřině a jejím synu Miloušovi, o doktoru Vlachovi, povodni a začínající lásce. Hraje DS Netopýr Týnec nad Sázavou v areálu restaurace u Henců v Louňovicích od 19 hod.

1.7. - 23.7. Lilie - Výstava v Dendrologické zahradě Průhonice. Otevřeno vždy od úterý do neděle od 9 do 18 hod.

1.7.          Mnichovický železný hasič - 4. ročník soutěže na Masarykově náměstí v Mnichovicích. Akce je součástí oslav 135. výročí založení sboru dobrovolných hasičů v Mnichovice.

8.7.          Bedřich a jeho tetička - Klaun Bedřich chce uspořádat pro děti klaunské vystoupení. Nečekaně se ale objeví jeho zmatená tetička, která chce také vystupovat. uvidíte kouzla, žonglování a zažijete hodně legrace. Hraje divadlo Bořivoj Praha v areálu restaurace u Henců v Louňovicích od 17 hod.

13.7.         Příchozí - Letní kino na nádvoří Pivovaru Velké Popovice od 21 hod. Vstupné 100 Kč zahrnuje uvítací pivo Velkopopovický kozel a poukaz na prohlídku pivovaru.

15.7.         Hradešínské struny - Letní hudební country festival od 13 hod, vstupné 200 Kč. Hrají Monogram CW Neratovice, Cop, Od plotny skok, Báry, Bluegate, Modrotisk, Robert Křesťan a Druhá tráva. Moderuje Jiří Holoubek.

15.7.         Svět krystalů - Vypěstujte si vlastní krystal - Didaktické centrum geologie v Říčanech od 14 do 17 hod. Přineste si s sebou 0,5 l zavřovací sklenici, krystaly budou k vyzvednutí v násedujícím týdnu v Muzeu v Říčanech.

15.7.         Olympic - Koncert na náměstí ve Stříbrné Skalici od 20 hod. Koncert se koná za každého počasí.

22.7.        Burza & Oldtimer výstava - Tradiční burza, která se koná v areálu Tankodromu v Milovicích od 7 hod.  Přijeďte prodat vše co vám doma, v garáži, či stodole leží ladem nebo nakoupit co doma ještě nemáte Veterání mají vstup zdarma.

22.7.       Den rytířů - Veřejná akce pro rodiny s dětmi na Zámku Berchtold v Kunicích od 10 hod. Rytířské souboje, divadelní představení, středověká hudba, tance, soutěže, balónková bitva.

22.7.       Tetičky - Známá černá komedie na motiy dramatika Jospha Kesselringa Jezinky a Bezinky. Hraje Nové divadlo Mělník v areálu restaurace u Henců v Louňovicích od 20 hod.

27.7.        Inferno - Letní kino na nádvoří Pivovaru Velké Popovice od 21 hod. Vstupné 100 Kč zahrnuje uvítací pivo Velkopopovický kozel a poukaz na prohlídku pivovaru.

27.7.-30.9. Jiřinky - Výstava v Dendrologické zahradě Průhonice. Otevřeno vždy od úterý do neděle od 9 do 18 hod.

28.7.-30.7. Anenská pouť - Tradiční pouť ve strančicích. Pouťové stánky, občerstvení, mnoho zábavnýách atrakcí.

29.7.     Jako koule - Příběh velké lásky, která musí přemoci několikkil nadváhy. Hraje DS UCHO Uhříněves v areálu restaurace u Henců v Louňovicích od 20.30 hod.

5.8.        O Babiččin mazanec - Volejbalový turnaj pro hráče i hráčky 50+. Prezence od 8.10 do 8.40 hod, první zápas od 9 hod na Sokolském hřišti v Říčanech. Přihlašují se jednotlivci, družstva se losují. Večer zábava při kytaře.

6.8.        Mátový nebo citron - Spatříte hysterické herce, flegmatickou techniku a vynervovanou režii, běžný jev před premiérou. Hraje Divadelní dobřichovická společnost vareálu restaurace u Henců v Louňovicích od 19 hod.

9.8.        Kolovratské jazzování - Klub U Boudů od 19 hod.

10.8.      Miluj souseda svého - Letní kino na nádvoří Pivovaru Velké Popovice od 21 hod. Vstupné 100 Kč zahrnuje uvítací pivo Velkopopovický kozel a poukaz na prohlídku pivovaru.

10.8.-20.8. Tradiční Mukařovská pouť - Stánky, občerstvení, pouťové atrakce. V sobotu 12. 8. a 19. 8. ohňostroj ve 22 hod (v případě nepříznivého počasí odpadá), sleva na všechny atradce 10. 8. a 17. 8.

11.8.-12.8. Starák fest 2017 - Celodenní hudební a kulturní program pro malé i velké na starém koupališti v Říčanech.

18.8.-20.8. Mukařovská pouť - Tradiční pouť v Mukařově.

19.8.    Burza & Oldtimer výstava - tradiční burza, která se koná v areálu Tankodromu v Milovicích od 7 hod. Přijeďte prodat vše co Vám doma, v garáži či stodole leží ladem nebo nakoupit co doma ještě nemáte. Veteráni mají vstup zdarma.

19.8.      Hra O pejskovi a kočičce - Známé kousky pejska a kočičky. Hraje Divadlo Zuzany Fricové v areálu restaurace u Henců v Louňovicích od 17 hod.

24.8.      Focus - Letní kino na nádvoří Pivovaru Velké Popovice od 21 hod. Vstupné 100 Kč zahrnuje uvítací pivo Velkopopovický kozel a poukaz na prohlídku pivovaru.

26.8.      Rockování - Koncert v areálu Halašák v Mnichovicích.

26.8.      Vidovický havran a Posázavská Rallye - Zámek Berchtold v Kunicích.

26.8.      Modletické zvonění - Hudební festival na nádvoří Modletického zámku od 16 hod. Vystoupí Wabi Daněk, Rangers-Plavci, Nezmaři, Mrtvej Brouk, The Beatles Revival, Kapela Pod Altánem, Náhodný Výběr, kAssort Plastic aj.

26.8.-2.9.  Pohár města Říčany - 15. ročník otevřeného šachového turnaje v Kulturním centru Labuť v Říčanech.

26.8.        Sen noci svatojánské - Komedie, která patří mezi nejkrásnější Shakespearova díla. Hraje divadlo Jana Kršky Zbraslav v areálu restaurace u Henců v Louňovicích od 19 hod.

27.8.        Celebrity - stand up - Ondřeje Sokola - Zámek Berchtold v Kunicích.

30.8.        Open air koncert - Koncert rockové kapely Rock Band "Punch´n´Judy a jazzového souboru Jazz Combo z Borkenu a říčanských skupin Sambaband, SAX & RHYTHM Junior a Tanečního orchestru ZUŠ Říčany. Olivova dětská léčebna v Říčanech od 18 hod.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena