LADŮV KRAJ

1. 2. 2019

Choďte, běžkujte a foťte! Těšíme na vaše fotografie;

Choďte, běžkujte a foťte! Těšíme na vaše fotografie

Ladovská zima se letos po dlouhé době ukázala v celé své kráse. Malebná krajina našeho regionu zve do přírody a tak, pokud budou sněhové podmínky stále příznivé, využijte informace o zimních turistických a běžkařských trasách na našich stránkách www.laduv-kraj.cz. Konkrétně hledejte záložku Ladovská zima, kde najdete i odkaz na stejnojmenné FB stránky.

Jsme rádi, že vyrážíte do přírody a na facebooku zveřejňujete nádherné fotografie. Pošlete je i nám, rádi je zveřejníme a zařadíme do soutěže! Výsledkem bude nejen ocenění dvanácti nejlepších snímků, ale i výstava a jedinečný kalendář.

Do fotosoutěže ČTYŘI ROČNÍ OBDOBÍ v krajině Josefa Lady

stačí poslat fotografii ve velikosti náhledu na e-mail: akce.laduv-kraj@laduv-kraj.cz s uvedením kategorie: jaro, léto podzim, zima, a s popisem místa, obce či lokality, kde byl snímek pořízen. Více o soutěži na www.laduv-kraj.cz.

A kde fotit?

Míst je celá řada, v kolonce Ladovská zima našeho webu je mnoho tipů, on-line mapky s určením obtížnosti běžeckých tras, které jsou schůdné i bez sněhu, apod. Mezi populární oblasti pro běžkování patří Voděradské bučiny, Hornopožárské polesí a lesy mezi Říčany, Mukařovem a Struhařovem. Nejbližší okruh u Říčan je pole u Tehova navazující na Všestary, Klokočnou, Svojetice a Vojkov. Další oblíbené místo je Hvězdárna Ondřejov, kde nedaleko jsou louky u Zvánovic. Tam, pod vrchem Pecný, se dá jezdit, i když to jinde už nejde. Turisty a běžkaře prosíme, aby parkovali svá auta s ohledem na soukromé pozemky, kterých zde není málo a zároveň respektovali tento fakt i na vytyčených trasách. Sledujte náš web www.laduv-kraj.cz a užívejte krásu přírody kolem nás!

H. Bolcková, specialistka Ladova kraje

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena