Ladův kraj

1. 3. 2019

Pro příznivce kultury, sportu a focení

 

Milí „ladováci“, chtěli bychom vám připomenout, že na našich webových stránkách najdete aktuální kulturní i sportovní akce z celého mikroregionu, tedy z říčanska, mnichovicka, mirošovicka, kamenicka, atd.  Seznam všech našich obcí naleznete také na webu – www.laduv-kraj.cz. Akce pravidelně doplňujeme a zveřejňujeme i na facebooku, tak neseďte doma, sledujte nás a bavte se!  Pokud patříte mezi pořadatele či organizátory akcí, dejte nám o sobě a svých aktivitách vědět.

Jestli jste spíše milovníci klidu, krásné krajiny a rádi fotíte, neváhejte a zapojte se do naší nové skupiny na facebooku LADUV KRAJ VE FOTOGRAFII či na Instagram Laduv kraj. Potěšíte nejen sebe, ale i vám podobné nadšence.  Těšíme se na vaše příspěvky!

Zkuste si jeden dubnový den udělat čas a Ladův kraj může být čistý

Jaro pomalu klepe na dveře a po bílé zimě už i slunce nabývá na síle. Svítí nám do bytů a domů a odhaluje prach, takže ve vzduchu visí pověstný jarní úklid. Stejně tak mizící sníh odhaluje špínu, nepořádek a bohužel i řadu černých skládek v naší malebné krajině. Proto je tu každoroční celorepubliková akce „Ukliďme Česko“, letos vyhlášena na 6. dubna a v našem mikroregionu konaná pod názvem Čistý Ladův kraj. 

 

Úklidy v rámci našeho mikroregionu se mohou konat v různých termínech v průběhu dubna až května. V jednotlivých obcích jsou dobrovolné úklidy organizované nejen radnicemi, ale i zájmovými, sportovními a jinými dobrovolnými spolky nebo sdruženími. Sledujte vývěsky a webové stránky jednotlivých obcí či naše stránky www.laduv-kraj.cz i profil facebook.com/ LADUVKRAJ, dozvíte se tak, kde přesně bude u vás úklid probíhat.  Na označených místech srazu budou přidělovány pytle a rukavice a mnoho organizátorů chystá na odpoledne i malé občerstvení.

 

Vážíme si každého, kdo se zapojí do úklidu svého okolí a pomůže přírodě i kráse naší „ladovské krajiny“.  Pokud byste se chtěli ještě do akce zapojit jako skupina, firma či sdružení, obraťte se na vaši obec nebo se zaregistrujte na www.uklidmecesko.cz. Děkujeme!

 

Hanka Bolcková

specialistka propagace

Dobrovolný svazek obcí Ladův kraj 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena