Lesní běh Říčany XCR 2017

1. 12. 2017

36. ročník

V polovině října se uskutečnil v pořadí již 36. ročník Lesního běhu Říčany. S jeho přípravou si dáváme velmi záležet a tak v den závodu v hodinu před startem, když na přihlašovacích arších bylo jen pár jmen, začínal jsem mít obavu o počtu účastníků. Jenomže pak se u přihlášek začaly tvořit fronty  jak přibývalo zájemců o závody. V době prvního startu už jsem neměl obavy, že i letošní ročník proběhne podle tradic. I přes to, že v Praze byl Pohár běžeckých nadějí, přišlo na naše závody přesně 156 dětí (celkový počet aktivních účastníků byl 272). Děti závodí  v deseti kategoriích podle věku, holky a kluci zvlášť. Tak mají možnost soupeřit jen se sobě rovnými a ve vzdálenostech odpovídajících jejich věku. Je potěšitelné, že právě ti nejmenší přišli v největším počtu, zatímco starších žáků přišlo méně. A co je ještě potěšitelnější, v dětských kategoriích jsme zaregistrovali více závodících, než v sedmi kategoriích dospělých a dvou dorosteneckých (116). Je zřejmé, že se nám daří přilákat děti z Říčan a nejbližšího okolí k opravdovým běžeckým závodům. Na všech závodníkách byl vidět zápal a nadšení s jakým závodili.

Také počasí nám velmi přálo. Bylo, vzhledem k datu konání závodu, až neskutečně příznivé počasí, sluníčko, teplota okolo 20 st., prostě nádherně. Však se to nejen závodícím, ale také doprovodu velmi líbilo a všichni se dobře bavili v jednom z  posledních krásných dní před podzimními plískanicemi.

Kompletní výsledky závodů jsou uvedeny na stránkách pořádajícího klubu: www.riceny.cz/org/bezeckyklub a také na www.behej.com.

Se samozřejmostí poděkovat všem, kdo pomohli při organizování závodu, v první řadě všem dobrovolníkům z řad členů klubu a kamarádům, dále MÚ Říčany za poskytnutou dotaci a v neposlední řadě všem tradičním sponzorům za jejich příspěvky. Jejich výčet zde bohužel nemohu uvést, protože bych asi překročil povolenou velikost příspěvku. Tak alespoň tímto všem děkuji.

A ještě všechny zvu na příští 37. ročník předběžně v termínu 13.10.2018 – opět tradičně sobota.

Za pořadatele M.Smrčka, foto J.Smrčková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena