Lesní klub Pramínek

28. 4. 2017

Příměstské tábory, Lesní rodinné dopoledne, Program květen, Zápisy do lesních tříd, Komunitní bílý dům zve k návštěvě

Příměstské tábory - léto 2017 – nově Bubny v pohybu

Naše příměstské letní tábory se postupně plní, máte-li o tábor zájem, neváhejte, nabídku táborů a přihlášku najdete na www.lesniklubpraminek.cz. Nově přidáváme tábor:

10. - 14. 7. 2017 – Bubny v pohybu

Vedou:  Cécile da Costa a Kateřina Eva Lanči

Věk: 8-12 let

Náplň: Pojďte se s námi naučit rytmy z celého světa na bubny všech tvarů a velikostí (africké, arabské, brazilské a další nástroje - cajon, darbuku, congas, bufallo drums aj.). Rytmus hýbe tělem a tělo ovládá rytmus. Nechte se bubny unést k nečekaným tanečním kreacím. Kromě nástrojů budeme jako perkuse používat i své tělo a předměty, které najdeme v lese kolem nás. Představíme si techniky taneční improvizace ve skupině nebo dvojici, díky kterým otevřeme cestu tvořivosti a představivosti těla.


Lesní rodinné dopoledne

Setkání probíhají pravidelně každý čtvrtek od 10 do 12 hodin. Přihlášení a informace na www.lesniklubpraminek.cz.

 

Program květen:

4. května – Oslava dne Slunce

11. května – Výroba bubínků, chrastidel

18. května – Výlet k potoku – lodičky

25. května – Tkaní pavučin, větrohry

1. června – Indiánské dopoledne – výroba čelenky

 

Zápisy do lesních tříd

Srdečně vás zveme na zápisy pro školní rok 2017/2018, které ještě individuálně probíhají.  Letos nám odchází mnoho předškoláků, tak se těšíme na nové děti do našich třech lesních tříd.

 

Komunitní bílý dům zve k návštěvě

 

Rádi bychom vás informovali o novém komunitním domě ve Světicích. Jeho vizí je mezigenerační propojení, zvláště pak dětí a seniorů. Komunitní dům nabízí zázemí třídě Světýlek lesní školky Pramínek, setkávají se zde maminky s malými dětmi v rámci lesního dopoledne, lesní družina světické základní školy má v domě také zázemí. Komunitní dům nabídne i setkávání seniorů (trénink paměti, tvořivá dílna), první osvětová přednáška na téma paměti se uskuteční 12. 6. a od podzimu bychom rádi navázali pravidelnými kurzy trénování paměti.

 

Hezké dny přejí Bára Smetánková a Olga Jarkovská.

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena