Lesní klub Pramínek

1. 11. 2013

 

 

Michaelská slavnost v Pramínku.

29. září proběhla v lesním klubu Pramínek již třetí Svatomichaelská slavnost. Téma slavnosti je boj s draky kolem nás i v nás – prokázání odvahy, vůle, boj s vlastními nedostatky či strachy. Lektoři zahráli dětem a rodičům loutkové představení s názvem Jak na draka a potom byl z lesa vyvolán rytíř Michael, který pasoval malé rytíře a rytířky před cestou na dračí stezku. Na dračí stezce číhaly na děti různé překážky – lanová dráha, kláda na přechod, skok přes potok, slaňování, vkročení do dračí sluje. Děti samostatně zvládly projít stezku ve trojicích a z dračí jeskyně si jako odměnu odnášely malá červená jablíčka. Potom se moštovalo, hodovalo, zpívalo u ohně s harmonikou...

 

Petra Jančová, hlavní lektorka Pramínku

 

 

 

 

 

Lesní rodinné dopoledne

 

Od září probíhá lesní dopoledne každý druhý čtvrtek od 10 do 12 hodin v týpí u hájovny. Lesní dopoledne nabízí příjemný prostor ženám s malými dětmi pro sdílení, tvoření a relaxaci. Je zakončeno společným obědem. Více info a přihlášení na tel. 731 523 025 anebo lesniklubpraminek@seznam.cz. Cena je 90 Kč.

 

7. 11. – Skládané hvězdy na okna, povídání o alternativní léčbě dětských nemocí s MUDr. Lenkou Radkovou

21. 11. – Andělé z rouna

 

 

První dobrovolnická víkendovka pro rodiny s dětmi
Rodiny s dětmi přijely pomoci Ekocentru Říčany s podzimními pracemi v Lesním klubu Pramínek a v Ořechovce u Srnčího rybníka. Tuto akci pořádalo os. Conev (sdružení EVS dobrovolníků) jako historicky první víkendovku pro rodiče s dětmi. Tito malí i velcí dobrovolníci spolu s členy Ekocentra Říčany a s rodiči z Pramínku pokosili kopřivy v ořechovém sadu, u Říčanské hájovny dokončili cestičky z vyskládaných kamenů, uklidili dřevo a založili malinový záhon. Na děti čekal ořechový poklad a spousta zábavy v okolním lese. Účastníkům se u nás líbilo a my jsme byli nadšení z toho, že je kolem tolik lidí, kteří jsou stejně jako my přesvědčeni, že je normální pomáhat ostatním lidem a pečovat o přírodu a jít tak příkladem svým dětem. Nabídku dobrovolnických víkendovek najdete na www.tamjdem.cz.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena