Letos již třetí ročník Trhů českých potravin na Masarykově náměstí v Říčanech

28. 3. 2013

Letos už čtvrtým ročníkem ožije Masarykovo náměstí typickým ruchem v Říčanech již zdomácnělých Trhů českých potravin. Již v sobotu 30. března!

První letošní velikonočně laděné trhy vychází na sobotu 30. března, kdy od 7.30 do 12.00 můžete nakoupit čerstvé potraviny. Organizátorům se na rozdíl od některých okolních míst daří v Říčanech držet estetickou úroveň trhu, šíři sortimentu i jeho kvalitu výběrem již osvědčených českých pěstitelů, farmářů a malovýrobců potravin.

Na hlavní ploše náměstí opět najdete prověřené prodejce v bílo-hnědých stáncích  jednotného typu. Na místech, kde jste si již zvykli nacházet své oblíbené prodávající, budete také letos potkávat  pana Vlasáka z nedalekých Stránčic s čerstvě praženou kávou, zeleninu pěstitelské rodiny Zhorných z  Horních Kopist na Litoměřicku, široký sortiment pečiva rodinné pekárny pana Baštýře z  jižních Čech nebo pečivo z  pekárny Ranko z Vejprt s dnes již ojedinělými kvasovými chleby, ovčí sýry a jogurty paní Valáškové, víno pana Miloše Pálka z Vinného dvora v Úvalech u Prahy, chlazené pstruhy, lipany a další ryby ze šumavského pstruhařství Mlýny, vegetariánské speciality, pravý žitný chléb, louňovické řeznictví pana Peloucha s tradičním zabijačkovým sortimentem, kravské mléko, tvaroh a stále kvalitnější sýry z rodinné farmy pana Šmakala z  Benešovska, zelinářství rodiny Procházkovy z Travčic, koření z produkce rodiny Brabcovy z Kamenice, speciality z  lahůdkářství pana Sváčka a další výrobky a pochutiny pravidelné i sezónní nabídky na dvaceti až pětadvaceti prodejních místech.

Přijďte nakoupit kvalitní české potraviny a stavte se na kus řeči.

                                                           Za organizátory trhů Jaroslava Benešová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena