MAS Říčansko

30. 6. 2017

Střípky z MASky

První výzva MAS Říčansko na příjem projektů do Operačního programu Zaměstnanost (OPZ) na dětské skupiny, školní kluby, příměstské tábory a další aktivity proběhne v červenci, prosím sledujte naše www stránky mas.ricansko.eu, kde se brzy objeví detailnější informace. Školení pro žadatele do této výzvy s názvem „Sladění rodinného a pracovního života a podpora zaměstnanosti“ jsme pro vás připravili na 11. 7. 2017 od 14 hod. Přihlášky posílejte a pro podrobnější informace kontaktujte Petru Přílučíkovou, mob. 774 780 543, e-mail: projekty2@ricansko.eu

V průběhu léta vyhlásí MAS Říčansko také výzvy z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP a Programu rozvoje venkova (PRV).

Jde o záměry vhodné pro školy a školky a jejich zřizovatele na zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení. Projektem lze podpořit vybavení odborných učeben a také rozšíření stávajících prostor za podmínek daných IROPem. MAS dále podpoří projekty žadatelů, které slouží k vybudování zázemí pro sociální začleňování. Obce a SDH II a III.kat. určitě uvítají možnosti podávat své projektové záměry na technické vybavení pro zajištění mimořádných událostí. Upozorňujeme, že podmínky dotace ve výzvě MAS se řídí Pravidly IROP.
 

Z Programu rozvoje venkova v letošním roce podpoříme investice na založení nebo rozvoj nezemědělských činností a dále investice do lesnických technologií a zpracování lesnických produktů, včetně jejich mobilizace a uvádění na trh. Pro informace o těchto výzvách kontaktujte Pavlínu Šantorovou Filkovou, mob. 774 780 141, e-mail: kancelar@ricansko.eu

 

​K 30. 6. 2017 byla ukončena výzva na Podporu škol formou zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I. Do projektu se na Říčansku zapojilo celkem 34 škol a tím přišlo do regionu na podporu škol 44 mil. Kč. Výzva podpořila osobnostně profesní rozvoj pedagogických pracovníků prostřednictvím dalšího vzdělávání a pomohla školám v personálním posílení o školního asistenta, sociálního pedagoga. Školy také využily možnost tandemové výuky, vzájemného setkávání a sdílení zkušeností pedagogů a spolupráci s rodiči dětí a žáků. Na školách vznikly nové aktivity jako doučování žáků ZŠ, čtenářské kluby a kluby zábavné logiky a deskových her.

 

Tým MAS Říčansko přeje všem čtenářům Kurýru krásné a pohodové letní dny.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena