MAS Říčansko

29. 3. 2018

Střípky z MASky

  • Jaro začíná ve znamení společných setkávání a akcí, které k jaru patří. Jsme rádi, že můžeme s městem Říčany stále spolupracovat na „Vynášení Morany“. Dalším pěkným zážitkem je první dubnová neděle v Lesních lázních - Legner Hotel Zvánovice ve znamení velikonoc.
  • U výzvy MAS z OP Zaměstnanost na podporu sladění rodinného a pracovního života došlo k několika změnám. Výzva běží od 26. 3. do 24. 4. 2018. Výzva je zaměřena na podporu dětských skupin, vzdělávání pečujících osob a příměstské tábory. Finální alokace činí 2.075.662,50, projekty můžou být v minimální výši 400 tis. až do 1 mil. Kč. Kontaktní osoby pro tuto výzvu naleznete na webu MAS.
  • Seznam vybraných projektů z vyhlášených výzev IROP naleznete na webu MAS.
  • Projekt „Komunitní plán sociálních služeb na Říčansku“ byl prezentován na setkání poskytovatelů sociálních služeb, které organizoval městský úřad v Říčanech. Projekt se setkal s kladnou odezvou, jelikož v regionu chybí aktuální plán, na jehož základě můžou poskytovatelé žádat o dotace. Setkání podpořila i PhDr. Jana Kocurová z MPSV, která má na starosti lokální síťování sloužící k propojení aktérů těchto služeb, především pro ohrožené děti a jejich rodiny.
  • Tento měsíc se námi můžete vidět v sobotu 21. 4. 2018 od 8 hodin v Říčanech na náměstí na Festivalu řemesel a jara. Na podiu předáme přidělené certifikáty výrobcům v regionu se značkou Zápraží regionální produkt. A v neděli 22. 4. na Dni Země ve Světicích u Říčanské hájovny. Těšíme se na vás.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena