Matěj Burian, mistr České republiky v aquatlonu

9. 4. 2013

Čeští triatlonisté patří k nejlepším na světě. Česká triatlonová asociace pořádá v zimním období 6 závodů Českého poháru v aquatlonu, který je kombinací plavání a běhu.

Závody  Aquatlon České Budějovice, Moraviaman Aquatlon ve Zlíně a Aquatlon Praha  již proběhly a všechny tři závody vyhrál říčanský Matěj Burian v kategorii mladších žáků, závodící za SK Slavia Praha. Poslední závod Českého poháru v Praze byl zároveň mistrovstvím České republiky, a tak se Matěj stal zaslouženě mistrem České republiky pro rok 2013. Připomínáme, že Matěj také reprezentoval na podzim Českou republiku na mistrovství světa v biathle v Dubaji (běh, plavání v moři, běh), kde skončil na krásném desátém místě.

Triatlonu se věnuje celá rodina. V kategorii „rodina“ závodí společně s Matějem také jeho mladší bratr Vojtěch a tatínek Ladislav. Na letošních závodech Českého poháru obsadili jako rodina ve Zlíně první místo a v Českých Budějovicích byli druzí. K dosaženým úspěchům blahopřejeme a zároveň držíme palce při dalším závodění.

 

Josef Šimek

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena