Memoriál Miroslava Šafaříka se opět vydařil

17. 5. 2013

Ve sváteční středu 1. května 2013 uspořádalo občanské sdružení FK ŘÍČANY ve spolupráci s AC SPARTA PRAHA a DINDON CLUBEM ŘÍČANY na svém hřišti již 10. ročník turnaje v kopané starších přípravek MEMORIÁL MIROSLAVA ŠAFAŘÍKA.

Letošní ročník se konal pro fotbalisty narozené v roce 2003 a mladší. Jedinou výjimkou byl domácí tým, kde mohli z výkonnostního důvodu startovat i někteří hráči ročníku 2002. Na turnaji, který je k naší velké radosti znám svou kvalitou po celé republice, jsme mohli opět přivítat ta nejlepší mužstva, která se v této věkové kategorii objevují v soutěžích FAČR.   

Týmy byly nalosovány do dvou základních skupin po 6 účastnících, kde sehráli zápasy systémem každý s každým. Mužstva na 1. – 4. místě ve skupině postoupila do čtvrtfinále. Mužstva, která v základních skupinách obsadila 5. a 6. místo, sehrála mezi sebou zápasy ve skupině útěchy o celkové 9. – 12. v turnaji. Po odehrání čtvrtfinálových zápasů pokračoval turnaj podle předem daného postupového klíče až k velmi dramatickému finálovému zápasu. Po nerozhodném výsledku v normální hrací době, rozhodla o celkovém vítězi totiž až sedmá série pokutových kopů.

Záštitu nad turnajem převzala za Město Říčany místostarostka paní Hana Špačková, která spolu s předsedou FK Říčany panem Milanem Čížkem a sekretářem mládeže

AC Sparta Praha panem Jakubem Rumlem dekorovala vítěze a předala ceny všem zúčastněným mužstvům. Vyhlášeni byli i nejlepší hráč, střelec a brankář turnaje, kterým hodnotné ceny věnoval fotbalista Sparty pan Marek Matějovský.

 

Celkové pořadí turnaje :

 

1. FC HRADEC KRÁLOVÉ                                  7. BOHEMIANS PRAHA 1905

2. AC SPARTA PRAHA                                      8. SK JUNIOR TEPLICE

3. SK SLAVIA PRAHA                                        9. FK ŘÍČANY

4. SK SIGMA OLOMOUC                                  10. FC VIKTORIA PLZEŇ

5. FK MLADÁ BOLESLAV                                 11. FK DUKLA PRAHA

6. SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE                 12. 1. FK PŘÍBRAM

 

Podle velmi kladných ohlasů všech účastníků musím konstatovat že se nám organizace turnaje stejně jako snad i v minulých ročnících povedla a můžeme začít pracovat na ročníku jedenáctém, který se v Říčanech uskuteční 1. května 2014.

Závěrem mi dovolte, abych touto cestou opravdu moc poděkoval všem kamarádům, kteří „Honzu“ Šafaříka znali a bez jejichž materiální či fyzické pomoci bychom turnaj těchto rozměrů nemohli uspořádat: David Frydrych, Viktor Hýsek, Petr Šafařík, Zdeněk Šalda, Marie a Pavel Šoltésovi, Miroslav Štěpán, František Sedláček, Lubor Lágner, Mirka a Robert Šindelářovi, Milan Flaška, Martin Vašák, Patrik Ráž, Honza Vosáhlo, Pavel Čamrda, Tomáš Nevický, fotbalisté „staré gardy“ a „B“ mužstva FK Říčany. Poděkování patří rovněž děvčatům z tanečního studia Edity Broukalové.

                                                                                                           

Karel Masopust

sekretář FK Říčany a hlavní pořadatel turnaje

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena