Městská policie radí a informuje

27. 5. 2013

Také na konci dubna a v květnu bylo v našem městě rušno, a tak příslušníci Městské policie nezaháleli

Z knihy událostí

 

25. dubna, 11.40

 

Strážníci přijímají oznámení o narušení veřejného pořádku v budově Městského úřadu na Komenského náměstí. Po příjezdu na místo zjišťují, že došlo k poškození zařízení vestibulu a přepážek registru vozidel. Pachatel se na místě již nenacházel. Strážníci dostávají jeho podrobný popis včetně popisu vozidla, kterým z místa odjel. Po pachateli pátrají i za pomoci operátora městského kamerového systému. Hlídce strážníků se daří nalézt vozidlo a muže na Masarykově náměstí. Ten jim vše doznává. Předběžná škoda na vybavení přepážek je vyčíslena na sedm tisíc korun. Muž je tedy podezřelý ze spáchání trestného činu. Strážníci jej omezují na osobní svobodě a následně předávají Policii ČR k provedení dalších opatření.

 

 

11. května, 21.35

 

Všímavá žena strážníkům sděluje, že v křižovatce ulic Smetanova a Škroupova leží na zemi pravděpodobně podnapilý muž. Po příjezdu na místo hlídka zjišťuje, že muž se zde opravdu nachází. Se strážníky komunikuje velmi obtížně a nesrozumitelně. Vedle muže leží dvě lahve od alkoholických nápojů. Strážníci mu poskytují první pomoc, jelikož utrpěl poranění hlavy a dále si stěžuje na bolest levého ramene. Vzhledem k poranění byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba a lékař rozhodl o převozu muže do nemocnice. Strážníci záchranářům poskytli součinnost při ošetření muže, jelikož kladl aktivní odpor a ve svém jednání dále pokračoval i při nezbytných vyšetřeních v nemocničním zařízení.

 

13. května, 11.40

 

Drobná krádež zboží v jednom z obchodních řetězců na Černokostelecké ulici se nevyplatila mladíkovi. Nejenom že odcizil zboží, při kterém jej chytili pracovníci bezpečnostní služby, ale přivolaná hlídka městské policie kontrolou jeho osobních údajů zjistila, že je po jeho osobě vyhlášeno pátrání Policií ČR. Po vyřešení drobné krádeže zboží jej strážníci předávají Policii ČR k provedení dalších opatření.

 

13. května, 18.18

 

Policie ČR žádá strážníky o součinnost v ulici Široká. Zde by měl na parkovišti u fotbalového stadionu nasedat opilý muž do osobního vozidla se záměrem z místa odjet. Operátor městského kamerového systému se zaměřuje na tuto lokalitu. Díky kamerovému bodu, který se v této lokalitě nachází, je vozidlo s mužem velmi rychle nalezeno a celá situace monitorována. K místu míří hlídka strážníků. Když strážníci dorazí na místo, muž po jejich spatření okamžitě vystupuje z vozidla a na jeho místo řidiče si sedá žena, která stála celou dobu u vozidla. Z muže byl cítit alkohol a jeho pohyby nasvědčovaly požití alkoholického nápoje nebo jiné návykové látky. Tento člověk hlídce sdělil, že vozidlem nikam jet nechtěl, pouze jej projížděl po parkovišti z důvodu poruchy. Následně se na místo dostavila hlídka Policie ČR a celou událost si převzala k dořešení.

 

 

 

   Jindřich Joch

  zástupce vedoucího Městské policie Říčany

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena