Městská policie Říčany

30. 6. 2017

Městská policie radí a informuje

Měsíc červen je pro strážníky městské policie měsícem prevence. Dětské dny, přednášková činnost, exkurze - i toto patří k práci strážníků. Poptávka po této činnosti ze stran říčanských mateřských a základních škol, různých spolků a organizací bohužel převyšuje možnosti a kapacitu městské policie, proto vybíráme pro Kurýr jen některé.

 

 

101 trpaslíků na služebně strážníků

 

Jaká je náplň práce strážníka městské policie? Co všechno má strážník na svém opasku? Jak vypadá mezi řidiči nepopulární „botička“? Jak spolu strážníci ve službě komunikují a jak vypadá pracoviště operátora městského dohledového kamerového systému? Odpověď na všechny tyto otázky už zná přes sto dětí z mateřské školy Zahrádka, které ve dnech 6. a 7. června navštívily služebnu Městské policie Říčany. Žáci si kromě výstroje a výzbroje na opasku strážníka prohlédli také další důležité pomůcky strážníků – např. odchytovou tyč na zvířata, technický prostředek k zabránění odjezdu vozidla (tzv. botičku), vysílačku, služební vozidlo atd. Závěr byl vždy věnován opravdu různorodým dotazům ze strany dětí vůči strážníkům.

 

Run and HELP

Strážníci se 7. června na výzvu dětí III. základní školy u Říčanského lesa ve spolupráci s Kontem bariéry a projektem RUN and HELP zúčastnili sportovně společenské akce - běhu na podporu říčanského spoluobčana Milana Roubala. Strážníci přispěli jak společným během s dětmi, tak finančně na dobrou věc.

 

Den bez úrazů

Přednášková činnost Městské policie Říčany má široké zaměření a pravidelně spolupracujeme s různými organizacemi a institucemi – např. s Cestou integrace, která pořádá Den bez úrazů. 8. června tomu nebylo jinak a v rámci již tradičního 8. ročníku bezpečnostně preventivní akce pro žáky třetích tříd říčanských základních škol zde strážníci měli své stanoviště a přednáškovou činností se věnovali dětem z hlediska bezpečnosti v silničním provozu, a to zejména z pohledu cyklisty. Zpestřením letošního ročníku byla i účast náhodně procházející mateřské školy na vycházce. Třída dětí nebyla odmítnuta a byla jí věnována pozornost, a to i nad rámec daného programu a časového harmonogramu, který byl opravdu zaplněn.

Cesta integrace - Klub cesta

Strážníci navštívili 19. června Klub Cesta. Díky této spolupráci mají strážníci možnost se setkat a komunikovat s dětmi a mládeží v jiném prostředí, než je škola. Díky těmto přednáškám je větší prostor pro rozšíření právního povědomí dětí a zejména mládeže, vysvětlení rizika jejich chování a jednání včetně možných právních důsledků.

 

Jindřich Joch

                                                                       zástupce vedoucího Městské policie Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena