Městská policie Říčany

30. 11. 2018

Městská policie radí a informuje

Z knihy událostí

14. října, 19.00 

Strážníci přijímají žádost od Policie ČR o součinnost při prověření krádeže finančních prostředků na ubytovně v ulici Uhelná. Strážníci na místě zjišťují, že neznámý pachatel měl opakovaně odcizit finanční hotovost dvěma osobám ubytovaným na ubytovně, a to v prvním případě ve výši sedm set korun a ve druhém jeden tisíc korun, a to vždy z peněženky, která byla volně přístupná v neuzamčeném pokoji. Na místě se strážníkům šetřením nepodařilo zjistit poznatky vedoucí ke zjištění pachatele. U obou oznamovatelů bylo provedeno orientační vyšetření na ovlivnění alkoholem, kdy byla naměřena hodnota 1,11 promile a 2,56 promile. Oznamovatelé byli poučeni o nutnosti oznámit vše ve stavu, kdy nebudou pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, tak aby byli schopni právních úkonů. Zjištěné poznatky byly předány Policii ČR pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

 

17. října, 20.34

Strážníci si v městské části Strašín, tzv. „Pastelkově“ všímají řidiče motocyklu, který nemá nasazenu ochrannou helmu. Strážníci řidiče zastavují ke kontrole. Během komunikace je řidič dotázán, zda konzumoval během jízdy nebo před jízdou alkoholický nápoj. Řidič přiznává konzumaci vína a souhlasí s provedením orientačního vyšetření na alkohol, kdy naměřená hodnota činí 0,60 promile. Dalším šetřením se ukázalo, že řidič se svým motocyklem jezdí pět let bez platné kontroly technické způsobilosti. Řidiči hlídka přikázala setrvat na místě do příjezdu Police ČR, která následně řidiči zakázala další jízdu a zadržela řidičský průkaz.

 

22. října, 23.09

Městská policie přijala žádost o součinnost ve věci otevření bytu na Černokostelecké ulici, kde se má nacházet osoba se závažným onemocněním, která neotevírá dveře. Na místě se v době příjezdu již nacházeli hasiči a lékař záchranné služby, kteří se souhlasem nájemkyně bytu vstoupili oknem do bytu, kde nalezli muže ležícího v posteli. Muž jevil známky ovlivnění alkoholem a byl šokován přítomností složek integrovaného záchranného systému. Následně svým zachráncům vynadal, že vstoupili do bytu v botách a přítelkyni, že volala o pomoc, když se nedostala domů.

10. listopadu, 10.23

Na základě telefonického oznámení prověřují strážníci pád stromu do prostoru komunikace v ulici Říčanská. Naštěstí se nejednalo o vzrostlý strom, ale i tak se v místě komplikuje bezpečnost a plynulost silničního provozu. Na místo je k odstranění přivolán hasičský záchranný sbor. Strážníci v místě usměrňují provoz vozidel až do úplného odstranění stromu z komunikace a obnovení provozu.

 

15. listopadu, 17.15

Strážníci asistují zdravotnické záchranné službě v ulici Černokostelecká, kde došlo k dopravní nehodě, a to srážce motorového vozidla s chodcem. Šetřením bylo zjištěno, že chodec, který utrpěl zranění, byl silně pod vlivem alkoholu - orientační vyšetření prokázalo hodnotu 2.88 promile. Na místě tak zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Strážníci v místě zásahu usměrňují provoz projíždějících vozidel.

Městská policie Říčany přeje čtenářům Říčanského kurýra šťastné a veselé Vánoce a klidné prožití svátků.

 

Jindřich Joch

zástupce vedoucího Městské policie Říčany

 

 

Děkuji městské policii, která mně poskytla výraznou pomoc při vyčerpání mých sil 16. listopadu.    

p. Šerý

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena