Mraveniště - centrum volného času

1. 9. 2017

Malé ohlédnutí za létem a pak hurá na kroužky do Mraveniště

O prázdninách se již tradičně konal v Mraveništi příměstský tábor. Tentokrát se děti staly DETEKTIVY – a společnými silami pátraly po bandě lstivých zlodějů. Nakonec se jim podařilo nashromáždit dostatek důkazů, aby mohla být banda dopadena. Při hledání museli „malí detektivové“ prokázat svoji chytrost, důvtip, soudržnost i fyzickou zdatnost. Nechyběla ani noční bojovka. Příští rok se opět těšíme.

V září na závěr léta jsme vždy pořádali pro děti pochod pro celou rodinu - Indiánské loučení s létem. Bohužel, náš tým hlavních pořadatelů, kterými byli vedle Mraveniště Klub českých turistů a Liga lesní moudrosti (kmen Bobrů), se letos rozpadl. Je nám to velmi líto, ale Mraveniště bohužel není schopné obě organizace suplovat a zajistit tolik pomocníků a vybavení, aby mohla tato oblíbená akce pokračovat. Je nám to líto i vzhledem k tomu, že by se letos konal již 24. ročník, což je úctyhodný výkon a za ta léta jsme prožili při pořádání Indiánského léta spoustu pěkných momentů, náročných organizátorských chvilek i nejedno dobrodružství! Rádi bychom popřáli všem spolupracovníkům, kteří celá léta s námi Indiánské léto pořádali, hodně štěstí a radosti z jejich bohulibé činnosti. Děkujeme jim, že to vydrželi, byť jenom 23 let. I tak jsme rozdávali našim dětem i jejich rodičům radost! Dalšími milými spolupracovníky byli: Zdeněk Vávra a Ateliér 13, Muzeum Říčany, Ekocentrum Říčany, Český svaz včelařů Říčany – pan Lehovec, Hasiči Říčany, manželé Ježkovi a Restaurace a Koupaliště Jureček, agentura Fun Activity. Omlouváme se, pokud jsme někoho opomněli. Ještě jednou vám děkujeme za pěknou a příjemnou mnohaletou spolupráci!

Nový školní rok zahájíme v pondělí 18. září 2017. Na všechny děti se už těšíme. V týdnu od 11. 9. do 15. 9. budou probíhat ukázkové hodiny. Mraveniště se letos připojilo k akci „Týden volného času a sportu v Říčanech“. Můžete si tedy bezplatně vyzkoušet keramiku, kresbu či cvičení pro rodiče s dětmi nebo Mravenčí školičku, seznámit se s prostředím keramické dílny i herny pro děti a vybrat si aktivitu, která vás zaujme nejvíce. Jako každý rok nás i letos čekají jednorázové tvořivé večerní akce pro dospělé.

Na příští školní rok plánujeme Mravenčí školičku na pondělí a čtvrtek v čase 8.30-12h. Jedná se o zábavný a vzdělávací program pro děti od 2,5 do 5 let bez přítomnosti rodičů. Nabízíme individuální přístup v malé skupince dětí. O maximálně 12 dětí ve skupině se starají 2 lektorky. Mravenčí školička se stejně jako ostatní kroužky platí na celé pololetí.

Na letošní školní rok opět připravujeme pestrou nabídku kroužků, za které si snad vybere každý. Novinkou je kroužek Kresba pro mládež, který můžete využít i jako přípravu na střední umělecké školy. Můžete vybírat z nabídky Mateřského centra, hudebního nebo výtvarného studia. Novinkou jsou i kroužky s technickým zaměřením – Klub vědy a techniky. V loňském roce zaujal mladé kluky kroužek ROBOTI, který využívá vynikající stavebnice LEGO MINDSTORMS, s nimiž lze sestavovat a programovat funkční roboty! Pro velký úspěch kroužek opět otevíráme. Pro vyspělejší absolventy na Roboty navazuje nový kroužek ARDIUNO, což je výuka programování mikropočítačů a základy elektroniky! Podrobnosti naleznete na webu Mraveniště: www.mraveniste.info.

Na kroužky je potřeba se hlásit přes rezervační systém Mraveniště: www.mraveniste.webooker.eu.

Na všechny děti se už těšíme.

Ivana Dudová, koordinátorka MC;

Hana Špačková, koordinátor Mraveniště

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena