Mraveniště, Centrum volného času Říčany

2. 2. 2018

Hurá do Mraveniště – od února nové aktivity – Roboti a Malý logik!

Kroužek Roboti v lednu ukončil letošní první semestr a přijímá (10 – 15 let) nové zájemce do navazujícího kurzu v druhém pololetí.

„Přijď si postavit a naprogramovat svého robota! Co třeba soutěž, zda složíš Rubikovu kostku dřív než tvůj robot! Kroužek ROBOTI 2 zahajuje svou činnost 8.února t.r. (pokračování vždy ve čtvrtek od 16:00 hod) v ZŠ u Říčanského lesa. Svým programem navazuje na znalosti získané v kroužku ROBOTI 1 a dále je prohlubuje při stavbě a programování složitějších strojů.

Stavba a programování robotů rozvíjí dovednosti nezbytné pro digitální budoucnost, dovednosti tvořivosti, komunikace a týmové spolupráce“. Přihlášení prostřednictvím rezervačního systému Mraveniště.

A pro menší děti - MALÝ LOGIK.  Mraveniště ve spolupráci s Centrem nadání otevírá od 6. února klub pro podporu nadaných dětí a rozvoj jejich studijních předpokladů Malý logik. Klub je vhodný pro předškoláky a mladší děti v domácím vzdělávání.

Je nabízena zábavná forma učení, v programu jsou připraveny hádanky, kvízy, pracovní listy, pokusy i deskové hry. K rozvoji sociálních dovedností využíváme hry, děti učíme spolupráci i samostatnému jednání.  Úterý 8,30 – 15,00 hodin, Mraveniště, v ulici Bezručova 441/23. Přijďte se podívat i s dětmi, rádi Vás poznáme.

Pozor – zpráva pro všechny kroužky Mraveniště.  Přihlašování do kroužků na druhé pololetí zahájíme v pondělí 29.1.2018. Děti, které chodily do kroužků v minulém pololetí, mají přednost a jsou automaticky zařazeni i do dalšího pololetí. Případná volná místa budou nabídnuta dalším zájemcům.

 

Klub Trial & MTB Mraveniště – výzva pro sportovní nadšence!

Bikeři, bikerky, cyklisté z Říčan a okolí – přijďte mezi nás - pomozte nám se stavbou Cross Country tratě v Říčanech v lokalitě na Marvánku a okolí! Připravujeme další „Říčanské šlapačky“, jejichž součástí bude mimo trialové soutěže i atraktivní závod Pražského poháru! Nápady, kreativita a zkušenosti vítány. Kontaktujte nás kdykoliv (příprava již probíhá). Volejte na tel. 608 966 362, Mailujte na petr.bedrnik@tiscali.cz. Udělejme společně trať pražského poháru v Říčanech!

Hana Špačková,

koordinátor Mraveniště

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena