Mraveniště, Centrum volného času Říčany

27. 5. 2018

Cyklistické závody - ŘÍČANSKÉ ŠLAPAČKY 9. a 10. června 2018 na Marvánku

 

 

V Říčanech se již stalo tradicí, že jeden víkend v roce probíhají na celorepublikové úrovni, a nyní také i s mezinárodní účastí, cyklistické závody. Letos se tak stane o víkendu 9. a 10. června v okolí koupaliště Marvánek. Jsou to již známé Říčanské šlapačky, závodit se bude v disciplínách Trial a MTB. Závody pořádá již sedmým rokem jeho KLUB MTB&TRIAL MRAVENIŠTĚ. Prvních pět ročníků se odehrávalo na Masarykově náměstí, od loňska se závody přesunuly na Marvánek. Letos se závody rozšiřují o atraktivní závod MTB – jeden ze závodů PRAŽSKÉHO POHÁRU. Očekáváme velmi vysokou účast závodníků tohoto seriálu. Samozřejmě vás srdečně zveme na tento sportovní svátek, ať už jako závodníky nebo diváky a příznivce tohoto krásného sportu.

 

Naléhavá prosba k návštěvníkům lokality na Marvánku:

Protože bude v okolí koupaliště od pátku 8. června do neděle 10. června vytyčena trasa v délce cca 4 km, prosíme všechny návštěvníky této lokality, aby zvýšili pozornost a hlavně opatrnost na svých procházkách během celého víkendu. Na trase budou nejprve trénovat a poté závodit cyklisté na horských kolech, a to velkou rychlostí. Prosíme, nevstupujte v rámci bezpečnosti vaší i závodníků do vytyčené tratě (vy, vaše děti, ani vaši zvířecí miláčci). Prosíme o zvýšenou opatrnost zejména v těchto dnech a časech:

 

NEDĚLE od 9 do 17 hodin, SOBOTA od 14 do 17 hodin - kompletní uzávěra přilehlých vyznačených cest (neboli ZÁKAZ VSTUPU).

 

 

Trasa povede od stavidla rybníku směrem k Rozpakovu – po obou cestách. Tzn. spodní cesta těsně kolem vody a horní cesta u pole. Dále cesta pod tenisovými kurty Oáza.

 

Závodní trať povede přímo po těchto cestách, viz mapa. Závodníci se zde budou pohybovat velkou rychlostí, a to i děti. Očekáváme účast cca 500 závodníků.

Velice všem Říčaňákům děkujeme a omlouváme se za dočasné omezení, a také doufáme, že přijdete závodit, nebo našim sportovcům fandit.

 

Podrobnosti k závodu najdete na

 http://ricanskeslapacky.cz 

 

Za MTB &TRIAL MRAVENIŠTĚ – Vlastislav Kabeláč Čiháček, Petr Bedrník, Hana Špačková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena