Mraveniště, Centrum volného času Říčany

2. 11. 2018

Podzimní zprávičky z Mraveniště

První dva měsíce nového školního roku jsou již za námi a za našimi studenty je vidět velký kus odvedené práce. Naši nejmenší v Mravenčí školičce se krásně adaptovali na nové prostředí a kamarády. Po každé lekci si děti odnášejí několik výrobků, tematicky laděných k ročnímu období a různým svátkům. Každý týden se naučíme novou básničku a pilně trénujeme písničky u klavíru. Neustále nám přibývají noví kamarádi.

Velmi oblíbené jsou i technické kroužky, které se konají v počítačové učebně na ZŠ U lesa. Studenti se zde pomalu seznamují s programováním zábavnou formou pomocí Lega Minstorms nebo stavebnice Arduino.

V keramických dílnách jedou pece na plné obrátky. V kurzu pro dospělé a dorost vzniklo pár pěkných kousků z figurální keramiky, v kurzech pro školáky je zase možné za pomoci hodinových strojků vyrobit z keramiky funkční nástěnné hodiny.

Proběhla také ukázková lekce Znakování se zpěvem a hrou pro maminky a batolata. Rodiče se dozvěděli o výhodách znakování a vyzkoušeli si prvních pár znaků, jako jsou například světlo, ještě, pít… Tyto kurzy probíhají každou středu dopoledne v Mateřském centru.

Úterní odpoledne jsou zde zase zasvěcena kroužku zábavné logiky, kde děti řeší hádanky, hlavolamy, hrají deskové hry podporující rozvoj logického uvažování a tráví svůj čas i nad zkoušením různých pokusů, které jsou vymýšleny na základě fyzikálních zákonů a chemických jevů.

A naši cyklotrialisté a bikeři pilně trénují, nejčastěji v nově vznikajícím cykloparku v Tehově, kde i ve volných chvílích přidávají ruku k dílu a pomáhají park brigádnicky budovat. Hoši, velká pochvala a vězte, že děláte záslužnou práci! Pochvala míří i „cyklotatínkům“. Máte ještě někdo touhu a chuť se stát členem klubu MTB &TRIAL Mraveniště? Přijďte mezi nás!

Chcete ještě přihlásit vaše dítě na hru na některý hudební nástroj? Vyučujeme hru na klavír, na kytaru nebo na zobcovou flétnu.

Do většiny kroužků je možné se přihlásit a vstoupit i průběhu roku, cena bude upravena dle aktuálně zbývajících lekcí. Všechny dotazy vám rádi zodpovíme na e-mailu materske-centrum@mraveniste.cz nebo na klub@mtbtrial.cz.

 

Nina Šafránek Vaněčková,

koordinátorka MC

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena