Mraveniště, Centrum volného času Říčany

30. 11. 2018

Novinky v Mraveništi

 

Přípravy na Vánoce jsou již v mnoha domácnostech v plném proudu a ani Mravenčí školička nezůstává pozadu. Povídáme si o nadcházejících svátcích, vyrábíme ozdoby na stromeček a během prosince se chystáme potěšit malými dárečky z naší výroby pacienty rehabilitačního lůžkového oddělení naší nemocnice. V listopadu jsme si vyprávěli o svátku zesnulých a halloweenu a během jednoho pátečního večera si naše děti vlastnoručně vyrobily malý lampionek, se kterým jsme vyrazili na krátkou procházku.

Pomalu však již připravujeme lednový provoz a nové pololetí. 21. 1. 2019 pro vás chystáme seminář na téma low carb stravování. Během semináře se dozvíte základy tohoto stravování a čeká vás i ochutnávka sladkého LC dezertu. Od února otevíráme v prostorách Mraveniště nový technický kroužek - Zábavná fyzika a mechanické hračky, kdy děti ve věku 6 – 10 let budou objevovat, jak funguje svět, poznají základní zákonitosti a tajemství fyziky a světa okolo nás. Některé lekce budou věnovány společným pokusům, jiné výrobě mechanické hračky, kterou si děti odnesou domů.

Během prosince se však můžete dozvědět mnoho nového i v našem pátečním MumSpace, kde se budeme věnovat tématům z různých odvětví, například cestování s malými dětmi, jak vybrat školku v Říčanech a okolí, knížky pro děti a velmi oblíbený HLASing s Janou Kubovou.

Jako inspiraci na vánoční dárky jsme pro Vás letos nachystali novinku - dárkové poukazy na naše kroužky, mimo jiné na oblíbené lekce keramiky a kroužky kresby a malby, které se konají v dílně Mateřského centra v Mraveništi. Podrobnosti najdete na webu www.mraveniste.info.

Přejeme všem dětem i rodičům krásné a příjemné prožití Vánoc a hlavně vánočních prázdnin! Užijte si aktivně dnů volna, zasportujte si, kulturně se vyřáděte a v lednu se na vás opět těšíme.

Nina Šafránek Vaněčková, koordinátorka MC

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena