Mraveniště, Centrum volného času Říčany

28. 12. 2018

Vítejte v novém roce

 

Doufáme, že jste si všichni odpočinuli a oslavili závěr roku 2018. Mravenčí školička se na Vánoce připravovala velmi pilně. Vytvořili jsme spoustu tematických výrobků, oba naše kurzy navštívily rehabilitační oddělení naší nemocnice a děti pacientům přinesly vlastnoručně vyrobené dárky. Jednou to byly malé svícínky ze dřeva a čajových svíček a po druhé jsme svoje bližní potěšili hezky barevnou ozdobičkou na stromeček. Poslední týden před prázdninami přišel i Ježíšek, který našim malým žáčkům nadělil spoustu dárečků pod stromeček. Zaměřili jsme se i na staré české zvyky, tak vybrali jsme tentokrát pouštění lodičky se svíčkou. Ve zvycích budeme pokračovat i v druhém pololetí, kdy nás bude čekat masopust i s průvodem a nebude chybět ani čarodějnický rej.

Po novém roce pokračují všechny kurzy Mraveniště, jak byly na začátku školního roku naplánovány. Většina z nich se před Vánoci zaměřila na výrobu vánočních dárků a dekorací.

V květnu bude Mraveniště slavit významné výročí -  20 let od svého založení. Většina našich studentů se na oslavy již pilně chystá. Čeká nás například výstava výtvarných a keramických prací našich dětí, malý koncert hudebníků a další zajímavý program. Blíže vás o průběhu oslav budeme informovat v jarních měsících.

Počátkem ledna budou vypsány všechny kurzy na druhé pololetí a čeká nás i spousta nových kurzů a jednorázových akcí, proto sledujte naše stránky www.mraveniste.info, na kterých je možné nalézt i odkaz na rezervační systém.

Na závěr roku 2018 bychom rádi poděkovali městu Říčany za dlouhodobou a nemalou podporu ve formě dotací – finančních příspěvků na provoz a akce Mraveniště. Velmi si podpory vážíme a věříme, že jí využíváme hospodárně a užitečně. V příštím roce se rádi do datačního programu opět přihlásíme. Těšit se tak můžete mimo pravidelné činnosti i na další ročník Říčanských šlapaček – cyklistických závodů, na které vás už nyní zveme, také na oslavy 20. narozenin Mraveniště. 

Přejeme všem dětem, lektorům, rodičům, našim příznivcům i čtenářům Říčanského kurýra úspěšný vstup do roku 2019 s přáním, aby se stal bohatým nejen na zážitky, ale i na krásné a upřímné vzájemné vztahy.

Nina Šafránek Vaněčková,

koordinátorka Mateřského centra a Mraveniště

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena