Mraveniště, Centrum volného času Říčany

1. 3. 2019

Zprávy z Mravenčí školičky, poslední místa v kroužcích a TÁBORY 2019

V Mravenčí školičce nás na jaře čeká spousta tvoření, které bude plné rozkvetlých kytiček, mláďátek a sluníčka. V únoru jsme si užívali masopustní karneval a vyráběli masky v podobě zvířátek. Pondělní kurz je již zaplněn, avšak ve čtvrtečním jsou ještě poslední tři volná místa, takže mezi sebe rádi přijmeme nové kamarády. Co nového připravujeme?

Mateřské centrum – akce pro maminky: MUMSPACE – Výroba hraček Montessori, Oči a jak se o ně starat, Jarní bazárek a Jak vybrat školku.

Nové kroužky frčí! Pár volných míst však ještě máme.

Krásně se nám rozjel kroužek Zábavné fyziky, naši studenti (děti 6 – 10 let) pronikali do tajů optických klamů a iluzí, vysvětlili si při hrách a pokusech i takové pojmy jako jsou emulze a suspenze a vytvořili společně lávovou lampu. Malí badatelé a vědci, poslední místa čekají na vás.

Volné místo nabízí i kroužek hry na flétnu u lektorky Veroniky Vaněčkové, kde se začátečníci i mírně pokročilí učí zahrát ve skupince základní tóny. Součástí jsou i různá dechová cvičení pro prevenci alergií a dechových obtíží. V kroužku je vítaná i aktivní účast rodiče.

V pondělním kurzu keramiky, nabízíme místo i zručnějším předškolákům.

Nezapomeňte také, že Velikonoce se kvapem blíží a vámi vyrobené dekorace musí určitou dobu prosychat, než je možné vložit výrobky do pece. Je tedy už nejvyšší čas začít s tvořením. Právě na to jsou určeny kurzy keramiky pro veřejnost – přijměte pozvání:

Keramika - čtvrteční večery s Evou 7. 3. a 21. 3. v čase 18:30 – 21:00

Keramika - sobotní dopoledne se Štěpánkou nebo Katkou  9. 3. a 
23. 3. v čase 9:00 – 11:30.

Mraveniště chystá letní PŘÍMĚSTSKÉ I POBYTOVÉ tábory. Můžete se těšit na tyto:

LÉTOBRANÍ 2019 – pobytový tábor: 1. turnus 29. 6. - 6. 7. 2019 – Pec pod Sněžkou; 2. turnus 24. 8. - 31. 8. 2019 – Špindlerův mlýn

FANTASY - příměstský tábor pro malé školáky – termín: 12. – 16. 8. 2019 (lektoři v tematických kostýmech)

POHÁDKY DO POHÁDKY – příměstský tábor pro školičkové mravenečky (do 6 let) – lektoři v pohádkových kostýmech)

Více informací naleznete na našich stránkách www.mraveniste.info, nebo na naší nástěnce, kterou naleznete u budovy Mraveniště (zde se konají zmiňované kroužky) na adrese Bezručova 441/23, Říčany. Těšíme se na vás!

Nina Šafránek Vaněčková,
koordinátor MC

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena