Mraveniště, Centrum volného času Říčany

28. 6. 2019

Ohlédnutí za Říčanskými šlapačkami 2019; Mraveniště žije i v létě!

Ohlédnutí za Říčanskými šlapačkami 2019

Letošní rok byl spojením TRIALu, MTB XC a PUMPTRACKu s řadou doprovodných akcí (dětský den s OS TEHOV, bagrování se stroji JCB od společnosti TERRAMET, prezentací aut ŠKODA od BENO Říčany, exhibicí Taekwonda a MOTOTRIALové exhibice Dalibora Šulce a Tomáše Hůly, syna legendárního Petra Hůly). Hlavní částí programu byly Trialové závody, v sobotu ve formátu UCI C1 a volných kategorií s možností volby obtížnosti a v neděli volného závodu s kategorií SuperElite pro zahraniční jezdce a v rámci dvou kategorií i Mistrovství Středních Čech. Zajímavou byla i kategorie Women, kde se sešlo pět závodnic, což sice není velké číslo, ale v rámci Českých závodů se jedná o něco, co tu nebylo snad 15 let. Po finále Trialu začalo finále PUMPTRACKu na trati, kterou navrhovala legenda Českého mountainbikingu Michal Maroši. Kategorie, kde se bojovalo o tituly, byly Elite 26“ a Elite 20. Závěrečnou disciplínou byly závody HAVEN MTB SERIE 2019 s hromadou dětských i dospělých kategorií včetně PUMPTRACKu.

 

Mraveniště žije i v létě!

Letos se těšte na dva příměstské tábory. Pro „školkové“ děti se koná se od 15. do 19. 7. Druhý od 12. do 18. 8. a je určen dětem ve věku 5 – 12 let. A také připravujeme zajímavé úpravy našich prostor v keramické dílně i v mateřském centru, máte se na co těšit. 

Od září rozšiřujeme Mravenčí školičku, otevřeme nové tvořivé dílničky. Zaměříme také se na rozvoj logického myšlení a vzdělávání dětí kroužky Logické hry a hádanky, Příprava na přijímací zk. na gymnázia. Pro nastávající maminky chystáme Tanec s miminky v bříšku. Budeme však tančit i s novorozenými miminky. Navážeme spolupráci i s výživovou poradkyní, která vás naučí využít váhu svého batolete pro posílení celého těla. Cvičit budou i batolata, starší děti zase žonglovat. Hlásit se můžete už teď na většinu oblíbených kroužků, jako jsou kresba a malba, keramika, MumSpace, programování a hudební kroužky. Veškeré informace naleznete na www.mraveniste.info.

Nina Šafránek
koordinátor Mraveniště

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena