MŠ a ZŠ Sofie

30. 6. 2017

Zprávy z mateřské školy, Zprávy ze základní školy Sofie

Zprávy z mateřské školy

Samostatná třída pro děti do 3 let

Od září 2017 otevíráme třídu pro děti od cca 20 měsíců do 3 let. Děti se potkají se spektrem aktivit a pomůcek, které již svou krásou motivují k vyzkoušení, současně se budou učit postarat o své potřeby za pomoci prostředí připraveného pro jejich velikost a schopnosti.

Třída nabídne prostor maximálně 10 dětem ve dnech pondělí až středa. Starší děti budou mít možnost docházky do 16.00 hodin, mladší děti do oběda. V případě zájmu napište na info@ms-sofie.cz.

 

Zprávy ze základní školy Sofie

Úspěchy na prknech, která znamenají svět – ještě jednou

Žáci ZŠ Sofie, kteří chodí na dramatický kroužek, se pod hlavičkou souboru „Ejchuchu MŠ a ZŠ Říčany“ zúčastnili 46. republikové přehlídky dětského divadla Dětská scéna ve Svitavách. Představení se nakonec hrálo během jednoho dne několikrát, pro účastníky i pro veřejnost.

Z diskuse lektorského sboru o představení vybíráme: „Velká parta malých dětí navíc s několikaletými věkovými rozdíly se na malém jevišti cítí evidentně bezpečně. Jejich projev je energický, pevný a srozumitelný pro ně samotné i pro diváky. Jasně znají svůj úkol nejen v situacích, ale – a to není běžné – i v momentech přechodů mezi situacemi. Rozumějí i vtipu svého počínání, sami se svým divadlem baví. Navíc jsou všichni po celou dobu soustředění a ani v momentech, kdy zrovna „nehrají“, nepřestávají být součástí dění́. Struktura drobné inscenace je důmyslná. Od úvodního ptačího pohledu na město přechází k Praze viděné lidmi. Po celou dobu pracuje s momentem překvapení. Znovu a znovu nečekaně̌ proměňuje optiku, atmosféru, hudební styl. Přičemž ovšem zároveň udržuje zdáni, že jedna akce přirozeně vychází z druhé.“

Divadlo je pro nás jedna z forem využití věkově smíšeného kolektivu pro výchovu i vzdělávání. I proto se mu věnujeme intenzivněji. Měli byste zájem se přidat? Od září 2017 otevíráme dramatický kroužek pro mladší (od 1. ročníku) a starší žáky (od 4. ročníku). Napiše nám na info@zs-sofie.cz.

 

První společné bruslení pro rodiče a děti ze Sofie

V pátek 16. 6. večer jsme za hojné podpory rodičů absolvovali první společné bruslení Sofie. Už teď se všichni těšme na pokračování v příštím školním roce.

 

Rozloučení s absolventy

Letní slavnost uzavřela školní rok programem pro budoucí prvňáky a končící žáky pátého ročníku. Hymna školy tak zazněla poprvé také se slokou s tématem loučení se.

Celou slavnost nás doprovázela živá hudba flétnistů Lenky Sedlákové, klavír Mirka Paťhy a také sbor Ivety Limburkové. Páťáci si na závěr připravili retrospektivu pěti let ve škole, ve které se dokonale našli jejich učitelé i žáci samotní.

Přejeme hezké a slunečné letní prázdniny.

Za celý kolektiv MŠ a ZŠ Sofie

Patrik Matlák

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena