MŠ ČTYŘLÍSTEK

27. 5. 2018

Co nového ve Čtyřlístku

Setkávání, aneb spolu je nám fajn

 

Mezigenerační setkávání v DPKS jsou v naší školce již dlouholetou tradicí. Rodinné, přátelské a kamarádské vztahy a svazky jsou pro nás hodně důležité a tak jsme se s chutí pustili do dalšího „setkávání“.

V dubnu jsme do naší školky pozvali rodiče, prarodiče, sourozence i kamarády na hravé odpoledne pod názvem „Postavme si svoje město“, aneb kostky, kam se podíváš. Sešlo se nás u Zajíčků opravdu hodně. Od miminek až po babičky.  Velký dík patří výrobci českých hraček – firmě Millaminis, která nám zapůjčila dvě plná auta fantastických kostek. Její zástupci také ochotně učili děti i dospěláky hrát hry rozvíjející logické myšlení. Své místo si našel opravdu každý. Občas se těžko poznávalo, zda jsou do staveb více zabráni tatínkové, nebo děti. Stranou nezůstaly ani maminky a moc nás potěšila účast kamarádů a rodičů, kteří se teprve chystali k zápisu do naší školky. Odpoledne se vydařilo a heslo „Kdo si hraje, nezlobí“ se plně potvrdilo. Děti měly možnost vtáhnout rodiče do hry a společně s nimi strávit tvůrčí odpoledne ve své školce.

Hned o týden později se nám podařilo další mimořádné setkání. Tentokrát díky paní profesorce Řehákové z gymnázia na Komenského nám. a jejím studentům. U příležitosti Dne Země připravili pro děti z naší školky dopoledne plné zážitkových aktivit. Školní zahrada ožila spoustou studentů a více než stovkou předškoláčků. Bylo nesmírně příjemné sledovat, s jakým zaujetím, ochotou a nadšením se studenti snažili malým dětem předat své znalosti a zkušenosti. Ať už šlo o témata ekologická, zeměpisná či biologická. Spokojenost byla oboustranná. A nás opět hřál pocit, že společně, v partě, je nám fajn.

A tak se těšíme na další naše „setkávání“. Tentokrát v červnu, společně s žáky a učiteli ZŠ Bezručova.

Jana Michaličková, učitelka MŠ Čtyřlístek Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena