MŠ Landie

2. 6. 2017

Jak jsme v Landii běželi běh pro Boženku

Charitativní projekty ve školce Landii podporujeme pravidelně a rádi. Do akce RUN and HELP, kterou organizuje Konto Bariéry, jsme se letos zapojili poprvé. Svým během a dobrovolným "startovným" jsme pomáhali čtyřleté Božence, která trpí svalovou atrofií a nutně potřebuje přístroje, které jí i jejím rodičům ulehčí život. Děti si vyslechly celý příběh a pochopily, že prostě přispějí Božence na nový kočárek. Aby ji máma s tátou mohli vzít na hřiště za kamarády. Běhu se účastnily děti ze všech našich tříd, od nejmenších „jeslátek“ až po největší předškoláky, paní učitelky, paní ředitelka, paní manažerka, paní kuchařky a přidaly se k nám také maminky. Všichni jsme běželi s velkou chutí!

 

Co dalšího se na jaře dělo u nás v Landii? Nejmenší děti z Broučků a Berušek shlédly divadelní představení o Šípkové Růžence, Berušky díky pomoci jedné maminky prožily „semínkový den“, kdy na naší zahradě sázely cukety a dýně. Další maminka nám zase připravila velice neobvyklý a silný zážitek, „indický den“. Přinesla velkou tašku plnou tradičních indických šatů – sárí a děti spolu s tanečnicemi učila tradiční tance. Indická hudba rozpohybovala celou naši školku.

 

Koncem dubna jsme již tradičně slavili den čarodějnic. Nejstarší děti ze třídy Včelek prožily čarodějnou noc s přespáním ve školce, nasbíraly kouzelné byliny s léčivými účinky a vařily z nich hojivý lektvar. K večeři dětem paní kuchařka připravila vařené žížaly a pavoučí nožičky s dračí krví (rodičům jsme raději řekli, že to byly špagety s rajčatovou omáčkou). Ráno se nám ulevilo, že se všem těm čarodějům a čarodějkám podařilo přičarovat východ slunce a nový den.

 

Květen jsme zahájili projektovým týdnem Zvířátka na statku. Zvířátka jsme skládali z papíru, stavěli jsme vlastní farmy, poznávali zvířecí rodiny, četli pohádky o zvířátkách a pomohli jsme koťátku, které zapomnělo mňoukat. Největším zážitkem byl výlet za zvířátky do okolních luk a pastvin, kam vyrazily děti ze třídy Motýlků a Včelek. Vybaveni holinkami a batůžky jsme se na cestu vydali s velkým očekáváním, jaká zvířátka se nám podaří objevit. Zkoumali jsme pečlivě, potkali jsme prase, kozy, koně, ovce, osla, slepice, psy, ale taky žížaly a šneky... V lese jsme se zaposlouchali do zpěvu ptáků a našli jsme i skořápku z ptačího hnízda. Výprava za zvířátky byla pro děti velkým zážitkem a brzy ji budeme zase opakovat.

 

S tenisovou průpravou jsme se přesunuli z kryté haly na tenisové kurty a také jsme zahájili naši jarní plaveckou sezónu. Nově jezdíme plavat do plavecké školy Svět plavání v Jesenici, kde máme skvělého trenéra. V červnu zařadíme do našeho programu jógu pro děti, která bude od září pravidelnou součástí našeho vzdělávacího programu. Berušky, Motýlci a Včelky i nadále pokračují s pravidelnými lekcemi angličtiny metodikou Wow! od jazykové školy Wattsenglish.

 

Na závěr školního roku chystáme velkou oslavu dne dětí, se kterou nám i letos pomáhají naši skvělí rodiče. Všichni se taky už moc těšíme na tradiční návštěvu dobrovolných hasičů z Říčan, přijedou se vzdělávacím programem, hrami a soutěžemi a samozřejmě ukázkou hasičských vozů.

 

Příchod léta oslavíme spolu s dětmi a rodiči při ohýnkách na naší zahradě, kde proběhne i slavnostní pasování předškoláčků na školáky. Se školkou se ovšem loučit nebudeme. Landie funguje s krátkou přestávkou po celé léto, máme připraveny příměstské tábory, kdy se v jednotlivých týdnech budeme věnovat různým tématům. Děti se můžou těšit na legohrátky, budou cestovat do pravěku, sportovat a pořádat olympiádu či putovat z pohádky do pohádky. Naše příměstské tábory jsou otevřeny pro všechny děti ve věku od 2 do 8 let. Více informací a přihlášky najdete na www.landie.cz

 

Všem čtenářům Kurýra přejeme krásné letní dny!

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena