MŠ U slunečních hodin

28. 4. 2017

Zprávičky z MŠ U Slunečních hodin

VESMÍRNÉ PUTOVÁNÍ

Mobilní planetárium nebylo ve školce poprvé a děti z Berušek, Motýlků a Včelek se opět těšily na povídání o planetách a hvězdách, promítání souhvězdí na obloze a putování vesmírem. Svou planetu si pak mohl každý pojmenovat a vyrobit z domácí modelíny.

Po toulání na planetách jsme zkoumaly povrch na Zemi, povídaly jsme si o horninách a na pokusu jsme si ukázaly, jak vypadá výbuch sopky. Prohlížely jsme si kameny vystavené u nás ve školce a na nich otisky živočichů kdysi u nás žijících. Některé zkameněliny mohly děti hledat i v malém archeologickém nalezišti na zahradě. Děti si s kameny na zahradě často hrají, a tak jsme společně vytvořily kamenné bludiště, které si může každý vyzkoušet.

JARNÍ ZPRAVODAJ

Na jaře pozorujeme klíčení semen a mladé rostlinky děti vysazují na záhony. Plánujeme založit vyvýšené záhony na každé zahradě, aby mohly všechny děti pozorovat růst rostlin a starat se o ně. Děti si zkusí společně vybudovat hmyzí domeček z palet. Těšíme se, až budeme pozorovat hmyzí živáčky.

KNIHA JE NÁŠ PŘÍTEL

Děti z Rybiček moc rády navštěvují knihovnu v Říčanech. Paní knihovnice nám vždy řekne něco nového o knihách, svátcích a tradicích, přečte nám krátkou pohádku, nebo přednese báseň a my jí za to zazpíváme hezkou písničku.

Ještě neumíme číst, proto si ve školce každý z nás vystřihl obrázky z časopisu Sluníčko a sestavil svou vlastní knížku příběhu. A příběhy jsme si samozřejmě pojmenovaly tak, jak to dělají spisovatelé. Maminkám teď můžeme číst naše příběhy a přitom si procvičovat jazýček.

Předškoláci si ještě namalovali oblíbená zvířátka a společně s paní učitelkou Věrkou připravili Rybičkovské leporelo zvířátek, kde každé zvířátko dostalo své jméno.

Kniha, leporelo i časopis je náš velký kamarád a provází nás každý den.

Rybičky a paní učitelka Věra Doležalová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena