MŠ Zahrádka

30. 6. 2017

Jaro v Zahrádce

V měsíci březnu a dubnu se i v naší škole začalo probouzet jaro. Třída Třešniček vysadila semínka rajčat a paprik. Děti s pomocí paní učitelky připravily vše potřebné, vysadily semínka a pozorovaly, jak se ze semínka klubou mladé rostlinky. Ani ostatní třídy nezůstaly pozadu a vysadily si semínka různých kytiček. Nyní už roztříděné sazenice kvetou a děti netrpělivě čekají, až uvidí první plody rajčat a paprik. Ani záhonky na druhé části školní zahrady nezůstaly ladem. Děti ze všech tříd za pomoci paní učitelek vysely zrníčka obilí a kukuřice a zasadily sazenice dýně, cukety a hrachu. Každý den pozorují, jak nám plodiny rostou.

Když bylo vše zaseto a připraveno, těšili jsme se na svátek všech maminek. Každá třída si připravila vystoupení a pohoštění, aby děti společně s rodiči a prarodiči svátek ve školce oslavily. Jako překvapení si každé dítě vyrobilo dárek pro maminku s paní lektorkou z Muzea Říčany, a to korále technikou plstění. Korále se dětem podařily a měly z nich radost nejen děti, ale pak i maminky. Třída Třešniček společně s paní učitelkou upekla na pohoštění jablečný závin. Děti okrájely a nastrouhaly jablka a do závinu nezapomněly dát rozinky a skořici. Holčičky ze třídy Hruštiček namazaly linecké cukroví a všechny děti se podílely na prostírání slavnostních stolů. Na besídku dorazili rodiče a prarodiče v hojném počtu a měli velkou radost, jak se dětem vystoupení vydařila. Společně pak poseděli ve třídách a pochutnávali si na připraveném pohoštění. Nic nezbylo.

Po vystoupení pro maminky jsme se vydali na výlet do Mirákula v Milovicích. Děti vyzkoušely prolézací hrad se skluzavkou do podzemí, obří trampolíny, lanové centrum, velký dřevěný prolézací hrad i přírodní labyrint. Druhý - červnový výlet nás zavedl na pohádkové Staré Hrady, kde nás čekala prohlídka pohádkového podzemí a dračích komnat. Seznámili jsme se s pánem Starých Hradů čarodějem Archibaldem I. a mnoha dalšími pohádkovými bytostmi. Oba výlety se nám moc líbily a byl to pro nás krásný zážitek.

Posledním malým výletem byla návštěva městské policie v Říčanech. Pan policista nám ukázal výzbroj a výstroj, kterou při své práci používá městská policie. Vše jsme si mohli vyzkoušet a osahat. V další místnosti policejní služebny nás čekala ukázka kamerového systému, který sleduje život a bezpečnost v našem městě. Na závěr prohlídky jsme si mohli prohlédnout služební auto a jeho výbavu. Děti vyzkoušely majáky, houkačku, ale také, jak se sedí v policejním autě. Ve školce nás pak navštívili zdravotníci z rychlé záchranné služby v Říčanech. Povídali nám o tom, jak se chovat na návštěvě u pana doktora a jak se chovat a pomoci při zranění ve školce. Nakonec jsme si mohli prohlédnout zázemí sanitního vozu, kde jsme zhlédli praktické ukázky vybavení. Obě exkurze k záchranným složkám byly zajímavé a děti se při nich opravdu bavily.

Nezapomněli jsme ani na svátek dětí. Na školní zahradě proběhlo karnevalové zábavné dopoledne pro děti z celé školy. Za účast v soutěžích pak děti dostaly diplom a sladkou odměnu a celé dopoledne jsme završili diskotékou.

Tak jako loni, i letos jsme pořádali pro děti, které půjdou po prázdninách do školy, rozlučkové spaní s předškoláky ve školce. Na školní zahradě jsme si udělali zábavný večer se soutěžemi, opekli buřty a večer ve spacácích zhlédli pohádku na dobrou noc. Po klidné noci jsme se společně nasnídali a děti si pak domů odnesly pamětní list za odvahu při školkovém nocování. Chtěli bychom poděkovat pekařství Frydrych v Říčanech, které dětem na tuto akci věnovalo pečivo a výborné koláče k večeři a snídani.

Poslední akcí června bylo stužkování předškoláků s programem na školní zahradě a společně se těšíme na letní prázdniny.

Všem přejeme krásné slunečné léto a budoucím školákům dobré vykročení do základních škol.

Kolektiv MŠ Zahrádka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena