MŠ Zahrádka

1. 12. 2017

Kouzelný podzim

Poklad na Lázeňské louce

Jelikož se nám podzim naplnil a všude bylo plno nádherného listí, ozval se opět dětem ze třídy Jablíček lesní Dubový mužíček. Nastal den D a děti vyrazily po cestě, která byla označená dubovými listy. Úkoly, které plnily, hlídali skřítci Listnáčci. Děti musely např. vyjmenovat barvy podzimu, určit houby či stromy v lese, říci básničku nebo namalovat obrázek do hlíny, postavit mu něco z kaštanů. Poslední úkol byl nejtěžší – vybrat správnou cestu a najít poklad. Děti nadšeně hledaly a za burácivého křiku slíbený poklad našly. Ten byl ukryt ve staré truhličce, kterou hlídala podobizna Dubového mužíčka, který se dětem sám neukázal, neboť k pokladu nešly potichu, jak je žádal.

A kdo ví? Třeba je na louce ještě další poklad. Běžte se tam také podívat. A pokud budete potichu, třeba budete mít štěstí a Dubového mužíčka uvidíte.

Barevný týden

Poslední říjnový týden jsme dětem zpestřili pobyt ve školce o barvohrátky. Každý den byla zvolena nová barva, ve které přišly děti oblečeny do školky. Někdy to byl těžký úkol, najít byť jen kousek oblečení ve zvolené barvě. Do barevného hraní se zapojily i paní učitelky. Ve čtvrtek jsme měli modrý den, ale pro děti to byl den šmoulí a tak se po celé školce rozléhala hudba a děti měly diskotéku. Odměnou za tento týden nám byly zářivé úsměvy na tvářích dětí. Děkujeme rodičům za podporu a spolupráci.

Mateřská škola Zahrádka přeje všem příjemné prožití vánočních svátků a v novém roce hodně štěstí a zdraví

Za kolektiv MŠ Zahrádka

Marcela Vokounová a Blanka Vaněčková

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena