MŠ Zahrádka

2. 3. 2018

V Zahrádce se nenudíme

V naší škole se pořád něco děje. Máme za sebou kurs plavání, který čítal 19 lekcí. Pod vedením zkušených instruktorů se děti učily plavat v bazénu Aquapalace v Čestlicích. Někteří již umí částečně plavat, jiné děti se zbavily strachu skákat do vody, potápět se, splývat, takže každé dítě si odneslo spoustu nových dovedností. Na závěr kurzu děti dostaly na památku mokré vysvědčení a rybičku, na kterou si za každou účast na plavání nalepovaly šupinky.

Mimo plavání chodí děti stále ještě na kurzy bruslení, které poskytl Městský úřad. Letos jsme měli možnost využít místní ledovou plochu vícekrát, což děti s velkou radostí uvítaly, neboť je bruslení baví a je o něj velký zájem. I na těchto kurzech jsou děti vedeny zkušenými instruktory a na dětech jsou vidět pokroky.

Nenabízíme dětem však jen sportovní aktivity. Na konci ledna celá naše škola vyjela do Prahy do divadla Spejbla a Hurvínka, kde jsme shlédli představení, v němž Hurvínek a Mánička cestovali pohádkovým světem. Výlet se dětem líbil, byla to pro ně vítaná změna.

Samozřejmě nechybí ani připomenutí tradic. Na masopustní veselici se děti připravovaly nejen ve škole pod vedením paní učitelek, ale i doma s rodiči, kde vymýšleli vhodnou karnevalovou masku. Děti ve třídě Třešniček také napekly masopustní sladké pečivo. Práce s kynutým těstem byla pro ně nová, ale zvládli to nakonec všichni. Z výsledku měly velkou radost. No a na masopustním karnevalu ve škole bylo pak možné vidět rozličné masky, ve kterých přišly téměř všechny děti, ale i paní učitelky a další zaměstnanci školy. Nechyběly soutěže a hry a dopoledne bylo opravdu veselé.

Ve vzdělávací nabídce nechybí paní učitelkám ani kreativita. Například děti ze třídy Švestiček se učí malovat na hedvábí. Dále byl do školy od Muzea v Říčanech zakoupen šicí stolek, na kterém se děti učí vyšívat. S dalšími činnostmi v oblasti řemesel se děti postupně seznamují v rámci tvořivé hry, neboť dvě paní učitelky i z naší školy jsou spolu s lektory z Muzea v Říčanech zapojeny do projektu Obecný mentoring, ve kterém si ověřují novou metodiku pro polytechnické vzdělávaní a začínají tvořivou hru zařazovat do své práce.

Kolektiv MŠ zahrádka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena