MŠ Zahrádka

28. 12. 2018

Podzim se nám přehoupl do zimy a v Zahrádce se toho spousta událo

Plavání je v plném proudu. Máme za sebou již dvě třetiny výcviku. Děti zvládají s pomocnými plovacími pásky přeplavat celý bazén (některé plavou již bez nich), nemají už takový strach z vody, ponoření obličeje pod hladinu a u většiny z nich je od počátku až dosud viditelný pokrok.

Kromě plavání, kam jezdí děti větší i menší, využíváme též možnosti absolvovat kurzy bruslení. Pohyb na ledě děti baví a mnoho dětí v posledním roce předškolní docházky, pro které Městský úřad v Říčanech kurzy zdarma poskytl, této možnosti využívá. I zde se děti pod vedením zkušených instruktorů pomalu, ale jistě ve svých dovednostech zlepšují.

Aby nám ve školce bylo veselo, pořádáme pro děti při různých příležitostech karnevaly či reje. A tak se na Halloween škola hemžila různými duchy, upíry a jinými strašidly. Na začátku prosince zase bylo ve školce spousta pekelníků i andělů. Děti řádily na diskotéce, hrály společně hry a soutěžily. Každá taková podobná akce se shledá s velkým ohlasem dětí.

Mikulášská tradice děti také neminula. Nejprve zhlédly divadelní představení o Vánoční královně a poté je navštívili Mikuláš s čertem. Některé děti měly sice z čerta strach, ale brzy zjistily, že je hodný a když jim Mikuláš nadělil každému balíček s dobrotami, na strach rychle zapomněly. Tuto tradici jsme završili návštěvou divadla U Hasičů v Praze, kde byla celá naše školka na představení Když je v pekle neděle. Postavy hlavních hrdinů byly dětem blízké, přestože se jednalo o čerty. To proto, že šlo o malé čertí neposedy, kteří zlobili stejně jako lidské děti. Spolu s nimi si děti zazpívaly i známé písničky a celé představení si užily.

Kromě sportu a zábavy děti i rády něco tvoří. V průběhu podzimu jsme opět vyhlásili školkovou soutěž pro děti a jejich rodiče, tentokrát na téma Drak (myšleno podzimní). Že fantazie je bezmezná opět dokázala spousta dětí a rodičů, neboť se nám sešlo mnoho draků různých tvarů a velikostí vyrobených různými technikami a z různých materiálů. Nechyběly ani originální nápady. A že odborná porota nebude mít jednoduchý úkol, bylo na první pohled jasné. Snaha byla po zásluze odměněna a kromě medailových míst si všichni účastníci soutěže odnesli diplom a drobnou odměnu.

Společné tvoření rodičů a dětí proběhlo v naší škole i formou tradičních vánočních dílniček. Rodiče se zúčastnili v hojném počtu a spolu se svými dětmi si vyrobili vánoční dekorace, které si poté odnesli domů. Ve všech třídách panovala příjemná vánoční atmosféra.

A konečně před Vánocemi samozřejmě nechyběly ani vánoční besídky. Děti se na ně se svými paní učitelkami připravovaly, vyrobily vánoční přáníčka a drobné dárky. Účast rodičů a dalších rodinných příslušníků byla veliká. Besídky se všem vydařily, děti i rodiče z nich měli radost a po jejich skončení se děti nedočkavě vrhly na vánoční cukroví, které jim připravily maminky či babičky. Společně jsme tak strávili předvánoční čas.

Věříme, že i vy jste prožili vánoční svátky v klidu a pohodě a rádi bychom vám touto cestou popřáli v novém roce mnoho zdaru, úspěchů, lásky a samozřejmě hlavně zdraví.

Anna Zemanová a kolektiv MŠ Zahrádka

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena