NÁRODNÍ TÝDEN TRÉNOVÁNÍ PAMĚTI /NTTP/ se opět vrací do Říčan

3. 3. 2017

V pondělí 13. 3. 2017 se ve 14 hodin koná ZDARMA osvětová Přednáška o posilování paměti a formách péče o ni.

Místem konání jsou tentokrát prostory Denního stacionáře OLGA Blahoslavova 6a a zváni jsou též obyvatelé Domu s pečovatelskou službou SENIOR či jejich rodiny. Přednáška je určena široké veřejnosti, zvláště však osobám starším 55 let, neboť právě v tomto období si výpadky paměti začínáme nejvíce uvědomovat.
Pořadatelem je Česká společnost trénování paměti a mozkový jogging s trenérkou paměti Evou Kubínovou. Ta se o problematiku života starších lidí zajímá již řadu let a se seniory aktivně pracuje na různých úrovních. ČSTPMJ je v ČR známa již 19. rokem a úzce spolupracuje také s  Českou alzheimerovskou společností či odbornými skupinami.

Pro příjemnou pohodu si oživíme paměť i zpíváním s harmonikou a tímto jste srdečně zváni na hezké odpoledne ve Stacionáři. Účast přislíbil i MUDr. M. Mrázek, radní města Říčany, a děkujeme za podporu a vstřícnost vedení Stacionáře a DPS Senior.


 V rámci NTTP se letos koná po celé ČR více než 250 akcí s tématem Paměť a také kolegové na Slovensku se do kampaně aktivně zapojují. Celosvětová kampaň "Uvědomování si mozku",  má přimět lidi k zamyšlení nad vzrůstajícím počtem osob s Alzheimerovou demencí a více se věnovat prevenci.

 Aktivizační činnosti jsou pro mozek velmi důležité a trénování paměti je efektivní metodou nejen pro seniory. Co nejbohatší podnětové pole umožňuje lidem využívat mozkový potenciál a zaměřuje se i na procvičování kognitivních (poznávacích) funkcí. Dobré výsledky vedou,  zvláště u osob staršího věku, k posílení sebevědomí a tím i zlepšování kvality jejich života.

 

Eva Kubínová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena