MAS Říčansko

30. 12. 2017

Střípky z MASky

  • Vyhlášené výzvy MAS z Integrovaného regionálního operačního programu byly uzavřeny, seznam projektů naleznete na webu MAS. S velkým zájmem se setkalo opatření zaměřené na nákup techniky a vybudování zázemí Jednotek sborů dobrovolných hasičů. Projekty na rozvoj sociálních služeb také vyčerpají nastavenou alokaci na výzvu. Naopak výzva v oblasti školství zůstává nenaplněna a MAS požádá prostřednictvím změny integrované strategie o přesun části financí na jiné opatření. Pravděpodobně na projekty JSDH, kde chce podpořit všechny zaregistrované projekty, ale nemá schválené dostatečné financování. Předpokládáme, že věcné hodnocení projektů přijatých do IROP proběhne na přelomu února března. MAS musí dodržet termíny stanovené Interními postupy ohledně kontrol formální náležitostí a umožnit žadatelům případnou žádost o přezkum.
  • Do výzvy OP Zaměstnanost na Rozvoj a podporu sociálních služeb a sociálního začleňování bylo podáno šest projektových záměrů dohromady za 5,5 mil. Kč. Na seznam projektů a žadatelů se můžete podívat na stránkách MAS. Věcné hodnocení přijatých projektů musí ze strany MAS proběhnout v první polovině ledna 2018.
  • Jednání PLÉNA MAS se uskutečnilo ve čtvrtek 14. 12. 2017 v 18,00 hodin v hotelu Pavilon v Říčanech. Na programu bylo především schválení časového harmonogramu dalších výzev a také nominace dalších zástupců partnerů do výběrové komise MAS.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena