Nový školní rok je ve znamení novinek v MŠ NEMO

20. 8. 2013

O prázdninách jsme v NEMU pořádali tematicky zaměřené týdny. Jezdili jsme na ponících, objevovali dinosaury, učili se angličtinu a vyvolávali strašidla pomocí pokusů. Mnoho zájemců měla i „školka vaření“. Děti si vyrobily vlastní kuchařku, společně jsme vařili a pekli mnoho jídel. To nás inspirovalo k otevření kroužku vaření pro děti navštěvující naši školku.

Kroužek vaření

V odpoledních hodinách budou malí kuchtíci pod dozorem paní učitelky vařit a péct různé dobroty. Hnětením těsta, strouháním a vykrajováním si děti procvičí jemnou motoriku, uplatní fantazii při zdobení mufinků a hlavně je potěší, že dobrotou budou moci obdarovat svoje rodiče a kamarády. K tomuto účelu jsme zakoupili horkovzdušnou troubu a mnoho pomůcek pro děti na vaření a pečení.

 

Dotyková interaktivní obrazovka a logopedie

V rámci rozvojového programu „Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání“ naše MŠ uspěla a obdržela grant od Ministerstva školství ve výši 79.000 Kč na vybavení učebny interaktivní dotykovou obrazovkou a dalším IT zařízením. Součástí vybavení jsou i výukové programy zaměřené na logopedii. Programy budou využívat jak naše paní učitelky v rámci předškolní výuky, tak speciální pedagožka, která působí v NEMU každou středu v rámci logopedické prevence. Do programu „Hrátky s jazýčkem“ jsou zahrnuty děti s opožděným vývojem řeči, děti s dysfásií a dalšími řečovými poruchami. Do programu se mohou přihlásit i děti, které do MŠ NEMO nechodí. Podmínkou je aktivita rodičů a spolupráce s klinickou logopedkou. Více informací získáte u Evy Myškové na tel: 606 627 752.

 

Wattsenglish v NEMU
V MŠ NEMO klademe důraz na rozvoj jazykových schopností dětí. Součástí našeho vzdělávacího programu je i seznamování s angličtinou. K naplnění tohoto záměru jsme se rozhodli využít metodiku Wattsenglish, která obsahuje materiály pro pedagogy, DVD pro děti s krásnými pracovními sešity a další vzdělávací podporu, podněty a materiály  pro rodiče. Metodiku budou využívat paní učitelky z MŠ NEMO v běžných třídách při chvilkách s angličtinou i pedagožka z bilingvní třídy FROGS.  

 

Přejeme všem našim bývalým a stávajícím žáčkům úspěšný start do nového školního roku.

 

Paní učitelky z MŠ NEMO

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena