O letošním Kvadriatlonu dvojic trochu jinak

3. 6. 2013

Pro spoustu sportovních nadšenců Kvadriatlon nezačíná ve sváteční ráno 8. 5., jak by se na první pohled mohlo zdát. Začíná totiž o pár týdnů a možná i měsíců dřív.

Nedříve probíhá diskuze nad pivem, kudy povedou letošní tratě, kde bude depo a v jakém lese se poběží orienťák. Vše pokračuje četnými, většinou černými tréninky, kdy se všichni ti, co „vůbec netrénují“, potkávají asi tak obden v říčanském lese. Vrcholem všeho snažení se pak stává závod, ve kterém občas jde o medaile, ale většinou jen o dobrý pocit z překonání sebe samotného…

Těší nás, že se Kvadriatlon dvojic stává pro stále více sportovců tradiční záležitostí. Kapacita závodu (90 dvojic) byla naplněna hned druhý den po otevření přihlášek, a nakonec se na start 11. ročníku postavil rekordní počet 212 závodníků. Všem patří veliká gratulace! Přestože letošní kopce byly opravdu výživné, závod nikdo nevzdal.

Tady pár údajů o závodě:

Parametry tratí:                               Běh 5 km, Kanoe 16 km, Kolo 35 km, OB 5km (vzdušnou čarou)

Vítězové říčanské kategorie:      Tomáš Pračka a David Rožek (5:12:00), Marty Stingl a Pavel Herda (5:12:18), Dan ČechTomáš Rajtora (5:18:38)

Čas celkových vítězů:                    4h 13 min 02s (Jonáš Vojtěch a David Janda)

Čas poslední dvojice:                    8h 33 min 08s

Chtěli bychom poděkovat našim pravidelným sponzorům, kterými jsou

Pekařství Frydrych, Cyklosport ORG Říčany, SKAPPA pojišťovací makléř a BILLA.

Zvláštní dík patří Martymu Stinglovi s rodinou a Pétě Hřivnáčové z Mraveniště za výrobu originálních keramických medailí.

Poděkování patří i všem kamarádům, kteří nám pravidelně a ochotně pomáhají s organizací, bez nich by se to prostě zvládnout nedalo.

Veronika Michaličková

www.kvadriatlon.com

Tomáš Pračka a David Rožek, FOTO: PETRA ROŽKOVÁ

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena