Občanské sdružení Cesta integrace

24. 4. 2013

Bezplatná právní poradna je zde stále pro vás

 

Občanská poradna Říčany

Již od roku 2007 se mohou občané bezplatně obracet na občanskou poradnu s právními či sociálními záležitostmi. Klientům ochotně radí právníci JUDr. Pavla Gajdošová a Mgr. Barbora Kölblová. Oblast domácího násilí, trestního a přestupkového práva řeší poradce Vlastimil Zima. 

V loňském roce pomoc poradny využilo 308 občanů. Nejčastěji byly řešeny majetkoprávní záležitosti v rodinách a dědické právo. Velkou oblastí jsou rozvody. Dále jsou v hojné míře poskytovány informace občanům v nepříznivé situaci v souvislosti s financemi. Právní problémy s dluhy, exekucemi, insolvencí, spotřebitelskými úvěry.

Díky dotacím z města Říčany a Ministerstva práce a sociálních věcí budou v průběhu roku realizované 3 semináře na nejvíce zatížená témata – majetkoprávní vztahy (dědictví, darování), spotřebitelská práva (kupní smlouvy, reklamace, předváděcí akce) a finanční právo a exekuce.

Máte nepotřebné kolo?

Cesta integrace každoročně realizuje dopravní výchovu pro žáky 4. tříd základních škol. BESIP – Ministerstvo dopravy přispívá pouze na výuku a výukové materiály, na kola moc peněz nezbývá. Pokud máte nějaké funkční dětské kolo (20“, 24“) na darování nebo popřípadě prodej, prosím, vzpomeňte si na nás a volejte na tel.: 774 780 540. Děkujeme za ochotu a pomoc.

 

Příměstský tábor pro děti

8.–12. července se uskuteční příměstský tábor Cesty integrace. Bude se konat v Klubu Cesta v Říčanech. Samozřejmostí bude aktivní program: celotáborová hra, výlety a hry v přírodě. Je určen dětem od 6 do 13 let ze sociálně slabších rodin. Příspěvek 500 Kč na stravu. Děti budou mít zajištěné malé svačiny, oběd a pitný režim. Všechny další náklady z grantů města Říčany a dalších zdrojů organizace. Více na emailu: skoly@cestaintegrace.cz, tel. 774 780 540.

Markéta Hubínková, o. s. Cesta integrace

Akce v Klubu Cesta v květnu 2013:

7. 5. Audiovizuální DJing v 17.00

14. 5. Karetní turnaj v 15.00

23. 5. graffiti shop work v 17.00

Další info na facebooku a www.cestaintegrace.cz/klub_cesta

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena