Občanské sdružení cesta integrace

27. 5. 2013

Od dubna můžete vidět častěji terénní sociální pracovníky Klubu Cesta přímo v ulicích a parcích Říčan. Naším cílem je především vyhledávat děti a mladé lidi, kteří tráví svůj volný čas na ulici, a nabízet jim prostory klubu, nebo se je snažit podpořit přímo na místě.

Do terénu vyrážíme vždy ve středu a v pátek odpoledne.

Žije to ale i přímo v klubu. V současných dnech se věnujeme především tématu drogy a alkohol, kdy se snažíme prostřednictvím různých aktivit (promítání filmů, výtvarné aktivity, hry atd.) vyvolat na klubu diskuzi na tato témata. Nesnažíme se jen zastrašovat, ale spíš podat objektivní informace.

Také se chystáme na přátelský fotbalový turnaj s ostatními nízkoprahovými kluby. Když nám to půjde, rádi bychom se i účastnili celostátní akce Fotbal pro rozvoj, která bude probíhat v červnu (http://fotbalprorozvoj.org/). Pokud by vás účast na fotbale zajímala, ozvěte se nám. Do týmu hledáme i slečny.

Lucie Ditrichová, vedoucí Klubu Cesta

 

Akce v Klubu Cesta v červnu:

3. 6. (Po) Filmový klub, start 17.00

11. 6. (Út) Audiovizuální DJing, start 17.00

20. 6. (Čt) Klub naruby, start 13.00

Další info na www.facebook.com/klub.cesta

 

 

Pozvánka na seminář Občanské poradny k tématu spotřebitelských práv

Občanská poradna pořádá v pátek 7. 6. od 15.00 hod. v DPS Senior, Komenského nám. 1850 Říčany, bezplatný seminář k tématu spotřebitelských práv. Bude zaměřen na spotřebitelské smlouvy, uzavírání smluv na předváděcích akcích, reklamace a odpovědnost za vady. Úvěrové smlouvy v souvislosti s prodejem zboží. Na semináři budou přednášet právní poradci. Uskuteční se za přispění města Říčany.  

 

 

 

Příměstský tábor pro děti

8.–12. 7. vždy od 8.30 do 16.30 hod. se uskuteční příměstský tábor Cesty integrace. Bude se konat v Klubu Cesta a přírodě. Na programu budou hry a výlety. Cena 500 Kč. Určen je dětem od 6 do 13 let. Více informací na www.cestaintegrace.cz , emailu: skoly@cestaintegrace.cz a tel.: 774 780 540. Uskuteční se díky přispění města Říčany.

Markéta Hubínková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena