Oddíl sportovní gymnastiky

10. 3. 2014

 

Na Memoriál Jana Palacha ve Všetatech 18.1.2014 se vydaly říčanské sportovní gymnastky v tomto složení:

Ktg. 2008-2009 (lavička, prostná): 7. M. Koudelková, 9. L. Procházková, 14. E. Pospíšilová a čtyřletá K. Procházková se na svých prvních závodech umístila na krásném 29. místě (celkem ze 45 závodnic).

Ktg. 2007 (kladina, prostná) – 37 závodnic: 7. L. Gaždová, 11. M. Škardová, 14. A. Bernardová a 16. T. Šubrtová. Děvčata si poprvé vyzkoušela, jaké to je závodit na kladině. I když Adélka s Terkou neustály kotoul, díky jinak pěknému cvičení, se i ony bez problémů vešly do první poloviny tabulky. S výsledky jsme byly spokojeny o to víc, že jsme se neztratily v konkurenci moravských a pražských gym. klubů, které mají oproti nám specializované tělocvičny pro tento sport.

 

Od druhého pololetí máme sestavená již dvě družstva závodních sportovních gymnastek (4-5letých a 6-7letých) a dvě družstva Teamgymu.

Protože je v gymnastice potřeba více individuální přístup (oproti jiným sportům), především při nácviku těžších prvků, doplňujeme i řady trenérů. Nyní u nás působí další tři nové kvalifikované trenérky ČGF (dvě jsou bývalé vrcholové gymnastky).

 

V našem kurzu Na Fialce, kam chodí nejmladší zájemci o základy gymnastiky, proběhly ukázkové hodiny pro rodiče. Od začátku škl. roku jsme s dětmi pracovaly především na zpevňování, protahování a správném držení těla (vše hravou formou). Gymnastická průprava je známá jako základ pro všechny sporty, proto začínáme s úplně malými dětmi, které se můžou později věnovat jakémukoliv sportu a z těchto základů čerpat. Dříve než se děti těmto zákl. gym. dovednostem naučí, nepouštíme je do obtížnějších cviků, při kterých by si mohly ublížit. Po jejich zvládnutí nyní můžeme začít nacvičovat první akrobatické prvky (přemety, stoje na rukou atd.).

Děkujeme rodičům za kladné hodnocení, které je pro nás stejně důležité, jako spokojené děti při našich hodinách.

                                                                                      trenérky SG TJ Tourist

                                                                                  www.gymnastika-ricany.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena