Ohlédnutí za dobou vánoční

1. 2. 2019

 

V neděli 6. ledna jsme v říčanském kostele sv. Petra a Pavla přivítali vzácnou návštěvu - až z dálného východu k nám dorazili Tři Králové, aby se, společně s námi, přivítali s narozeným Ježíškem, připomněli nám důležitost pomoci potřebným a vychutnali si tóny České mše vánoční z pera Jakuba Šimona Jana Ryby. Tuto již více než čtyřicetiletou tradici se tedy daří vytrvale udržovat, a to nejen díky neutuchající energii účinkujících, dirigentů (doc. Josef „Pepík“ Zicha, Jáchym Svoboda), ale také díky velké posluchačské základně. Návštěvníci koncertu, kteří přišli až krátce před koncertem, si totiž neměli kam sednout.

Rybova mše, která je snad již neodmyslitelně spjata s českými Vánocemi, zazněla, jako i v minulých letech, i v blízkém okolí, a to jak v koncertní podobě, tak jako doprovod mše svaté. O všech těchto provedeních byli čtenáři Kurýru v prosincovém čísle informováni, rádi bychom redakci za možnost pozvánku touto cestou šířit poděkovali.

Všechny koncerty jsou benefiční, výtěžek z nich jde na dobročinné účely, mj. z Říčan na projekty organizace Člověk v tísni. Děkujeme tedy všem, kdo se rozhodli svým příspěvkem dobrou věc podpořit. Zároveň děkujeme všem účinkujícím a těm, kdo se jakkoliv podíleli na přípravě koncertů a mší.

Máte i vy chuť si s námi zahrát? Zpíváte si s námi v publiku a chtěli byste posílit sbor? Neváhejte a přidejte se k nám. Jsme neustále otevřeni novým tvářím, stačí napsat na vydrar@razdva.cz

Štěpán Vydrař

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena