OLIVOVNA - Olivova dětská léčebna, o.p.s.

29. 9. 2017

Podpořeno Nadací ČEZ

    

Ke zkvalitnění pobytu dětí a jejich léčby v Olivově dětské léčebně významně vypomohl finanční příspěvek ve výši 458.116 Kč, který byl naší léčebně přidělen v minulém roce Nadací ČEZ.

Využití příspěvku bylo zaměřeno zčásti na pořízení pomůcek, které zdravotní personál použije při léčebných procedurách. Na rehabilitace dětí jsme pořídili cvičební pomůcky a nový koberec, pro léčbu respiračních onemocnění byly zakoupeny solné ventilátory a dva nové inhalátory.
K většímu pohodlí dětí v průběhu pobytu napomůžou nově pořízené matrace, židle, noční stolky, ložní prádlo a nová prostěradla, ale též například zakoupené germicidní lampy, které vyzařují ultrafialové záření a to vytváří potřebné sterilní prostředí na pokojích. Velkou pomocí pro léčbu dětí v Olivově dětské léčebně je nyní doplnění lékařské techniky přístrojem CRP, které lékařům pomůže při rychlé diagnostice krve. V neposlední řadě jsme grant využili na školení našich zdravotníků a též školení klíčového personálu v oblasti firemní komunikace a zlepšení firemní kultury, která je podstatnou součástí profesionálního poskytování péče o děti. 
Jako poděkování Nadaci se děti rozhodly vyrobit nástěnku s obrázky a vzkazy, která je nyní umístěna v hlavní části budovy léčebny.
Děkujeme Nadaci ČEZ za tento významný dar, který velmi jistě přispěje ke zvýšení pohodlí dětí na pobytu v naší Olivově dětské léčebně.

Miroslav Vacek,

ředitel Olivovy dětské léčebny, o.p.s.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena