OLIVOVNA - Olivova dětská léčebna, o.p.s.

2. 3. 2018

Novinky z Olivovny

Loni poskytla říčanská léčebna péči téměř šesti stům dětských pacientů. V deseti pětitýdenních turnusech se v Olivovně léčili malí pacienti od jednoho do osmnácti let s obezitou, nemocemi dýchacích cest a pohybového ústrojí. Do Říčan přijeli z celých Čech, převážně ale z Prahy a Středočeského kraje.

V Olivově dětské léčebně byla po třech měsících intenzivní práce dokončena renovace ubytovacího oddělení D. Oprava oddělení byla jedním ze základních plánovaných projektů průběžné rekonstrukce léčebny. Pro pobyt a spokojený pocit dětí v Olivovně jsou velmi důležitým místem jejich pokoje. Tráví v nich svůj volný čas, odpočívají a spí. Pohodlí a soukromí v příjemné atmosféře má podstatný vliv na jejich psychickou pohodu a ovlivňuje průběh a celkový výsledek léčby. Součástí každého pokoje jsou komfortní koupelny, které mají nové sprchové kouty a žebřinová topení. Rekonstrukcí prošly elektrické rozvody. V celém patře byla repasována všechna okna, naistalovány nové dveře, vyměněny okenní žaluzie i podlahová krytina. Pokoje a chodby byly nově vymalovány. Opravu Olivovny financoval a podporoval Magistrát hlavního města Prahy. Odborný tým léčebny a její zaměstnanci věří, že nová podoba oddělení podpoří úspěšnost budoucích léčebných pobytů dětí i jejich matek.

Díky darům od nadací a sponzorů pořídila Olivovna v průběhu minulého roku další potřebné zařízení a vyškolila personál. Přínosný byl nákup germicidní lampy, která vyzařuje ultrafialové záření a vytváří sterilní prostředí, nové inhalátory a přístroj CRP určený pro rychlou diagnostiku krve. Město Říčany do Olivovny pořídilo dvě rehabilitační vany pro vodoléčbu dětí. K aktivnímu odpočinku slouží i nové hrací sítě a zrenovované venkovní hřiště.

Zásadní změnou je také přijetí pediatra MUDr. Karla Černého, který na pozici vedoucího lékaře Olivovy dětské léčebny pracuje na dalším zefektivnění činnosti zdravotního úseku léčebny, nových léčených indikací i způsobu léčby. Do spoluvytváření programů pobytové terapie se zapojuje nová ústavní psycholožka. Ke každému dítěti přistupuje individuálně, a proto se jí daří objasnit opravdové příčiny jejich tělesného a psychického stavu. Léčba je tedy komplexní.

V Olivovně je tradičně kvalitní program zdravotní rehabilitace a zkušený tým fyzioterapeutů. Péče v Olivovně je srovnatelná s ošetřením, které poskytují lázeňská zařízení. Nyní má vedení Olivovny před sebou velmi důležité období tvorby strategie budoucího rozvoje, která je podporována zřizovateli Olivovny: městem Říčany a Magistrátem hlavního města Prahy.

Petra Hrušáková

vedoucí marketingu a obchodu

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena