OLIVOVNA - Olivova dětská léčebna, o.p.s.

29. 3. 2018

Březen v Olivovně

Březen byl v  Olivovně plný akcí, jak pro děti a rodiče na pobytu, odbornou veřejnost, tak pro říčanské děti.

Na lékařském semináři, který Olivovna každý měsíc pořádá, přednášel MUDr. Zlatko Marinov z Dětské obezitologické ambulance FN Motol. Hovořil na téma prevence dětské obezity.  Velký zájem lékařů z Prahy a okolí Říčan svědčí o zvyšující se potřebě se tomuto tématu věnovat. Další odborný seminář bude v dubnu na téma Enzymoterapie a jako přednášející lékař přijede Pharm. Dr. Milan Krajíček.

Pro rehabilitační pracovníky jsme uskutečnili kurz míčkování se zakladatelkou a nestorkou této metody paní Zdeňkou Jebavou. Jedná se o pomocnou fyzioterapeutickou metodu, která se využívá při onemocnění horních cest dýchacích, jako doplněk hlavní léčby ordinované lékařem. Je-li správně aplikována, vede ke zkrácení doby nutné k léčení, snižuje četnost a závažnost projevů onemocnění. Naši zdravotníci tuto techniku při léčbě našich dětí již aktivně používají.

Divadélko Romaneto zahrálo opět krásné představení Velikonoční pohádku a vrátí se k nám 8. dubna s klasickou hrou: Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Dále se v průběhu března uskutečnil interní koncert dětí z říčanské ZUŠ. Z nástrojů nám předvedli klasickou kytaru, klarinet, tubu, hoboj a další dechové nástroje. Děti byly jako vždy bezvadně připraveny.

Další akcí bylo tradiční rozloučení se zimou. S dětmi a jejich rodiči jsme za rachotu bubínků, píšťal a všeho co tropí rámus, vynesli Moranu. Tak tedy jaro vítej a nejen v Olivovně.

Hezké jarní dny přeje vaše ODL

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena