OLIVOVNA - Olivova dětská léčebna, o.p.s.

2. 11. 2018

Co se dělo v Olivovně

Divadélko Romaneto v Olivovně

V neděli 7. 10. se kaple Olivovy léčebny celá naplnila dětmi na pohádce Jak šel pejsek do školy.

„Žhavé téma“ pro děti kolem první třídy hrálo tradičně Divadélko Romaneto. Dětské ovace byly tak hlasité, že nám to nedalo a zeptali jsme se zakladatelů a provozovatelů Jaroslavy Nárožné a Romana Kordy:

 Romane jak často a od kdy jezdíte do Olivovy léčebny v Říčanech?

Do Olivovny jezdíme pátým rokem přibližně šestkrát do roka.

Liší se dětské publikum od dospělých?

Dětské publikum je značně spontánnější, a proto nás tak baví s nimi interaktivně komunikovat.

Co chystáte do budoucna?

Právě jsme nově vydali rozhlasové CD Vodnická pohádka, na příští sezonu začínáme tvořit nové představení Šakal Makal, připravujeme nové CD s písničkami z vystoupení, vytváříme nové videoklipy k autorským písním.

Kdy zase přijedete do Olivovny?

Přijedeme v  neděli 25. 11. s pohádkou Jak pan Mysliveček se všemi lesními přáteli oslavil Štědrý den. 

Děkuji a přeji vám plná hlediště.

 

Petr Bitnar v Olivovně 

Olivovna nabízí program komplexní ústavní péče dětem s chronickými respiračními stavy, spojenými s refluxní chorobou jícnu (RCHJ). Program mj. zahrnuje zavedenou metodu rehabilitace bránice vycházející z konceptu tzv. „dynamické neuromuskulární stabilizace”(DNS).

Je to neinvazivní účinná metoda zaměřená na zlepšení motoriky bránice (hlavního dýchacího svalu s významnou rolí v regulaci gastroesofageálního refluxu), která účinně zlepšuje antirefluxní roli bránice a zlepšuje koordinaci mezi bránicí, svalovým a skeletovým systémem hrudníku s orgány horní časti zažívacího traktu.

V říjnu 2018 byl proto připraven seminář s tématem: bránice a její role při vzniku funkčních poruch pohybového a viscerálního systému.

Byl určen pro lékaře a rehabilitační pracovníky nejen z naší léčebny, ale i z okolních rehabilitačních pracovišť a ordinací. Přednášejícím byl vysokoškolský pedagog z 2. lékařské fakulty a FN Motol Petr Bitnar, který se touto problematikou velice úspěšně zabývá.  Kaple Olivovy léčebny, která ten den slavila 122 let od založení, se naplnila lékaři a rehabilitačními pracovníky. Další lékařský seminář bude 8. 11. 2018.

Vaše ODL

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena