Peníze na novou školu budou

2. 6. 2017

Potvrdila to ministryně Kateřina Valachová na návštěvě v Říčanech

20. dubna 2017 v ranních hodinách dorazili hosté z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy do Říčan. Hlavním tématem výjezdu po středních Čechách bylo řešení nedostatečných kapacit škol v prstenci kolem Prahy a prohlídka nově budovaných tříd, na které obce získaly dotace z MŠMT.

Starosta města Vladimír Kořen shrnul události za poslední rok od minulé návštěvy paní ministryně, které se směrem k realizaci školy udály. Město vytipovalo nejvhodnější lokalitu na Komenského náměstí. Zorganizovalo veřejné setkání a vyhlásilo veřejnou zakázku na projektanta. Zadávací řízení však bylo zrušeno vzhledem k tomu, že vybraný uchazeč neposkytl zadavateli součinnost při podpisu smlouvy.

Architektka města A. Štěpánková představila semestrální práce studentů fakulty architektury ČVUT atelieru Kohout-Tichý. Tématem byla zástavba pozemků v majetku města na Komenského náměstí.

Po oficiálním přivítání předání květiny a malé pozornosti s motivem města začala diskuze na téma nové školy.

Setkání byli přítomni místostarostka pro oblast školství H. Špačková, místostarosta Z. Hraba, zastupitelé M. Mrázek, V. Polánský, D. Michalička, vedoucí odborů investic E. Heyrovský a školství P. Dušek, architektka města A. Štěpánková, ředitel I. ZŠ P. Bednář, managerka MAP L. Kůstková.

Delegace se pak přesunula na místo, kde by měla nová škola pro první stupeň vyrůst. Podobu školy určí architektonická soutěž. Ta by se měla vyhlašovat v průběhu června 2017. Součástí následné projektové dokumentace bude i řešení dopravy v dané lokalitě

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena