Poděkování

2. 2. 2018

Rybova mše

Vážení spoluobčané,

oslavou sv. Tří králů prakticky končí doba vánoční, a tak je chvilka času na ohlédnutí za uplynulými svátečními dny a na připomínku hezkých věcí, které jsme prožili a které by jistě bylo škoda zapomenout. Předpokládám, že většina bude souhlasit s tím, že k tomu pěknému patří i hudba, která, ať lidová nebo profesionálně provozovaná, nás provázela. Jistě jsme se připojili ke zpívání nebo k poslouchání koled a patrně málokdo si nechal v rozhlase či televizi ujít např. půlnoční či novoroční koncerty a vůbec celou tu sváteční hudební nabídku. Téměř všude se lidé sešli u "Živého Betléma" a spolu s dětmi prožili již tolikrát opakovaný a stále krásný Betlémský příběh, jehož hudební část – koledy – je jeho neodmyslitelnou kulisou.

Jsme nesmírně rádi, že jsme dostali příležitost, abychom již poněkolikáté v prosincovém Říčanském Kurýru formou otištěného plakátu, který byl k nalezení i v infocentrech, inzerovali též příspěvek vytvořený zpěváky a instrumentalisty z našeho blízkého okolí, kteří se pravidelně koncem roku sejdou, aby se viděli, pozdravili a zamuzicírovali si při těch nejkrásnějších svátcích roku. I díky tomu se do širšího povědomí dostala informace o provedeních Rybovy mše vánoční, na kterých se i mnozí z vás a vašich sousedů podíleli. Touto cestou vám všem srdečně děkujeme hlavně jménem dětí, které byly cílem našeho úsilí. Je to již tradice dlouhá více než dvě desetiletí, kdy výtěžek sbírek je věnován např. Dětskému domovu ve Strančicích, Oddělení dětské onkologie a hematologie v Motole nebo na dálkovou adopci směřující do rozvojových krajin na tolik potřebnou podporu vzdělávání.

Říká se, že sdílená radost je radost vícenásobná a o ozdravném účinku zdravotním i společenském také nelze pochybovat. Takže, vážení přátelé, ještě jednou srdečný dík vám všem, kteří jste přispěli k rozzáření dětských očí.

Novým tvářím jsme stále otevřeni. Pokud si s námi také chcete zahrát či zazpívat, není nic snazšího – napište na e-mail vydrar@razdva.cz.

S přáním všeho dobrého v nadcházejícím roce

Pepík Zicha, Štěpán Vydrař a další

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena