Poděkování

28. 6. 2019

Názor - Lea Kotková, matka jedné z absolventek

Každý rok je to stejné. Prodlužující se dny a vyšší intenzita slunečního svitu nutně předznamenávají blížící se konec školního roku. Děti se těší, rodiče řeší otázku „umístění“ potomků během prázdnin a někteří učitelé se definitivně loučí se svými žáky.

Nejspíš každý učitel by vám potvrdil, že ne vždy se zadaří a třída, se kterou se posledního června rozloučí, mu bude nějak zvlášť chybět. Ale může nastat i situace, kdy se ve tváři třídního učitele objeví nehraný smutek a lesknoucí se oči prozradí, že své žáky nepouští do světa s lehkým srdcem. A právě to je případ báječné třídní učitelky Ludmily Mužíkové, která měla posledních pár let na starosti 9. hudební třídu 2. ZŠ Bezručova.

Jsem si jistá, že se mnou budou ostatní rodiče souhlasit, když napíšu, že svěřenci paní Mužíkové dostali ohromný dar ve formě skvělé kantorky, která svou třídu respektovala, zároveň však přirozeně vedla a správně směrovala. Velké poděkování ale nepatří jen třídní učitelce.  Také pan učitel M. Mužík a J. Šindelářová, kteří se na dětech pozitivně hudebně „podepsali“, odvedli ohromný kus mnohdy obdivuhodné práce.

Na závěr školního roku, a vlastně celého devítiletého cyklu povinné školní docházky, si děti společně s učiteli, kteří měli na starosti jejich hudební rozvoj, nachystaly absolventský koncert. Ten se konal v KC Labuť v úterý 4. června. Připravovaly se na něj pečlivě, přesto docela nenápadně, abychom my, rodiče, byli alespoň trochu překvapeni.

Každý z absolventů měl na koncertě svých pár minut slávy, a to doslova. Vystoupení každého jednotlivce, který sebral odvahu postavit se za mikrofon a zazpívat plnému sálu, zaslouží neskutečný obdiv! Děti tak sobě i nám nachystaly úžasné a zároveň velmi dojemné rozloučení se základní školou, třídní učitelkou, ředitelkou školy a ostatními kantory. Škoda jen, že z pozvaných učitelů se jich dostavila jen hrstka, to i samotné děti dost možná vnímaly jako mírné (a snad jediné) zklamání. 

Dětem, které byly všechny do jednoho skvělé, stejně jako učitelům, kteří je přivedli až tam, kde jsou dnes, patří ohromné poděkování a upřímný obdiv. Byli jste – a jste – skvělí!

Věřím, že za všechny rodiče 9. A, děkuje

Lea Kotková,
matka jedné z absolventek

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena