Pohádkový měsíc v SOFII

22. 3. 2013

I tak by se dal nazvat měsíc březen v naší školce. Každý den jsme společně trávili s pohádkovými postavičkami a jejich příběhy.

Pro Červenou Karkulku jsme společnými silami upekli výbornou bábovku.

Aby měli Jeníček s Mařenkou kde trhat perníček, tak jsme jim vyrobili rovnou dvě velké perníkové chaloupkyJ, které jsme vystavili v šatně školky – tam to vonělo!

Kocourovi v botách jsme vytvořili velké klobouky s peřím, kterými jsme vyzdobili školní chodby.

Vařili jsme i kaši v „neposlušném“ hrnečku.

Na našich procházkách jsme se vypravili ke zřícenině hradu v Říčanech, přenesli jsme se do dávných dob, kdy žili rytíři a princeznyJ a dozvěděli jsme se také něco o historii našeho města.

Kromě toho jsme tvořili, malovali a vyráběli jarní obrázky a výrobky na výstavu ve Staré radnici. Na školní zahradě i na procházkách po okolí už vyhlížíme první jarní kytičky, učíme se jarní básničky a písničky, jara už se zkrátka nemůžeme dočkat!

 

Jelikož je březen také měsíc knihy, navštívili jsme městskou knihovnu v pražské části Chodov, kde jsme se zúčastnili programu pro děti z mateřských škol.

 

Také se po více než 2 měsících ze zimního spánku probudila naše želvička Hermína, pro kterou jsme společně připravili terárium.

 

Na konci března proběhl zápis do naší mateřské školy spojený se dnem otevřených dveří. Kdo to nestihl v březnu, má šanci ještě v pondělí 8. dubna 2013 od 14.30 do 17.00. Přijďte si naši školku i školu prohlédnoutJ.

 

V době, kdy budete číst tyto řádky, budeme oslavovat příchod jara a Velikonoce. Přejeme Vám, aby i Vaše jarní dny byly plné sluníčka a pohody.

 

O oslavě Velikonoc v naší školce zase někdy příště!

Krásné jaro!

 

Olga Matláková

Ředitelka MŠ a ZŠ Sofie

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena