Pohyb i relaxace aneb novinky v nabídce Turistického informačního centra v Říčanech

2. 6. 2017

Krásné již skoro letní počasí vybízí k aktivitám i relaxaci.

Město Říčany a jeho okolí patřilo vždy k vyhledávaným rekreačním oblastem. Pro Říčaňáky i návštěvníky nabízí městská informační centra nové zajímavé možnosti trávení volného času.

Šachový stůl s hrací sadou

V nabídce městského Turistického informačního centra (TIC) na Masarykově náměstí je novinka – zapůjčení dřevěné šachové sady. Hrací stolek a dvě stoličky byly do Říčan umístěny v rámci projektu Šachy na ulici. Stůl z betonu váží 500 kg a stoličky po 100 kg. Umístěny byly vedle Staré radnice v blízkosti infocentra, které zapůjčuje šachovou sadu zdarma po seznámení se s provozním řádem a doložení platného dokladu totožnosti (OP, ŘP, pas, ISIC). K dispozici je v provozní době infocentra (viz tabulka). 

 

Lodičky na Mlýnském rybníku

Romantické chvíle v malebném prostředí říčanského podhradí můžete zažít při zapůjčení lodiček. V nabídce TIC jsou stejně jako vloni tři pramice kotvící u mola Mlýnského rybníka. Klíč a vesla od pramice jsou k zapůjčení za cenu 20 Kč na hodinu v infocentru na Masarykově náměstí. Z bezpečnostních důvodů musejí mít děti a nezletilí oblečeny záchranné vesty, které jsou součástí pronájmu. Za všechny nezletilé na lodičce podepisuje zodpovědnost zletilá osoba. Počítejte se složením zálohy ve výši 300 Kč, která vám bude vrácena po skončení zápůjčky.

 

V rondelu si půjčíte koloběžky

Pokud dáváte přednost aktivnímu trávení volného času, vyzkoušejte naše koloběžky. Nabízí je informační centrum na nádraží v rondelu. K zapůjčení jsou koloběžky českého výrobce KOSTKA HILL. K dispozici jsou čtyři kusy koloběžek s příslušenstvím (tedy především přilbami pro děti a pro ty, kteří chtějí jezdit bezpečněji), a to denně od rána od 8 do 18 hodin. A nejen to – půjčit si je můžete na celý víkend, anebo je po otevírací době informačního centra vrátit do sportovně relaxačního centra Oáza. Objednávat lze také individuálně na delší dobu nebo na různé soukromé akce, v takovém případě musí být objednáno minimálně 10 pracovních dnů předem a cena půjčovného bude řešena individuálně ve spolupráci s Ladovým krajem. Přednost při půjčování mají totiž vždy akce, které Ladův kraj či obce v něm sdružené organizují.

Půjčovna bude fungovat celé léto, tedy opět minimálně do konce září. Koloběžky si můžete dopředu zamluvit na e-mailu kolobezky@ricany.cz, anebo zavolat na telefon 323618169. Vůbec nejlepší ale bude, když se přijdete podívat a rovnou si je vyzkoušíte – třeba jen na hodinu. Stihnete objet náměstí, podívat se na hrad nebo k rybníku, pohrát si na hřišti…

Cena půjčovného koloběžek Kostka Hill:

Vracení po 18. hodině o víkendu Oáza Říčany

 

1 hodina

80 Kč

½ dne (max. 4 hodiny)

150 Kč

Celý den

280 Kč

Celý den rodina  (při zapůjčení 3 ks a více najednou)

200 Kč/ks

Celý víkend**           

400 Kč

Zapůjčení přilby, zámek

30 Kč/ks

** při zapůjčení v pátek odpoledne nebo v sobotu dopoledne a navrácení nejpozději v pondělí ráno do 9 hodin

 

Vstup do areálu hřiště MŠ Zahrádka

Inspirativní a atypické dětské hřiště se čtyřmi typy přírodního prostředí – sadem, lesem, zahrádkou a vodou vzniklo vedle MŠ Zahrádka v ulici Labská. I tento oplocený areál však může veřejnost využívat, a to MIMO PROVOZNÍ DOBU MATEŘSKÉ ŠKOLY. Na hřišti je podium s hledištěm, nejrůznější prolézačky z přírodních materiálů či vodní prvky. Děti se budou moci houpat i v sítích, vyřádit se na pískovišti, skluzavkách nebo v bludišti. Pro vstup je nutné zajistit si čip, který vám pro předložení OP zřídí v obou městských infocentrech. Čip je zdarma proti předložení dokladu totožnosti a seznámení se s provozním řádem.

Pro zapůjčení šachové sady, lodiček a vyřízení čipů pro vstup na hřiště MŠ Zahrádka vám stačí jeden platný doklad. Pro zapůjčení koloběžky potřebujete dva platné doklady. 

Otevírací doba Turistického informačního centra:

       od června do září:

Pondělí - neděle rondel nádraží

7:30 – 18:00 (pauza 12:30 - 13:00)

Pondělí - pátek Masarykovo náměstí

Sobota + neděle:  

8:30 – 17:00 (pauza 12:00 - 12:30)

9:00 – 17:00 (pauza 12:00 - 12:30)

Kateřina Lauerová, tisková zpráva města Říčany 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena