Poznej kouzlo Vietnamu a udělej dobrý skutek

30. 8. 2019

Stále více Čechů jezdí na zahraniční dovolenou do Asie. Mezi nejpopulárnější destinace patří Vietnam. Kouzlo této exotické země nám přiblíží v úterý 25. září od 20:00 v kině Na Fialce mladý filantrop a cestovatel Peter Chalupianský. Veškerý výtěžek z přednášky navíc pomůže 11leté Denisce z Říčan.

 

Netradiční cestovatelský stand-up vás seznámí s Vietnamem. “S kamarádem jsem vyrazil na 24 dní. Naprosto bez plánu a pouze s 8 kg batohem. Diváci se dozví spoustu praktických rad a doporučení. Například, kde zažijí pravý Vietnam a na co vše si dát pozor.” přibližuje Chalupianský. Během své cesty navštívil nejpopulárnější místa i netradiční oblasti. Bez předchozí zkušenosti například ujel na skůtru 400 km po krásné, ale stále dosud neznámé Ha Giang Extreme North Motorbike Loop.

Mladý cestovatel se ve volném čase věnuje filantropii. Ve svých 28 letech již dokázal získat přes 2 000 000 Kč pro desítky lidí s handicapem. Založil nadační fond Klub SRDCAŘŮ (www.jsmesrdcari.cz). Vydal populární knížku Odposlechnuto v Praze, odeslal přes 1 000 ručně psaných pohlednic a uspořádal téměř 90 cestovatelských stand-upů po celé České republice.

Vstupné je 100 Kč. Veškerý výtěžek z něj bude darován Denisce z Říčan. Ta celý život bojuje s následky komplikovaného porodu, po kterém musela být oživována. S diagnózou dětské mozkové obrny a častými epilepsiemi se snaží jít za svým snem. Naučit se chodit a být samostatná. K tomu ji pomáhájí především rehabilitace, které jsou však pro rodinu finančně velmi nákladné. „Věřím, že publikum bude odcházet plné dojmů a navíc s krásným pocitem u srdce. Velké poděkování patří provozovatelům Sportovního a kulturního centra Na Fialce, kteří v rámci benefice poskytli celý prostor bezplatně,“ uzavírá Peter Chalupianský.

Petr Chalupianský

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena